»» ««

Fotósversenyek hírei az év végén

Fotózás

Míg a versenyzők az eredményekre várnak, mi tervezünk, és külföldre is kitekintünk.

A divecenter.hu havi fotós-videós versenyei az évek során sok fotóst mozgattak meg, rengeteg új nevet ismertünk meg, többen letették a névjegyüket, néhányan azóta már nemzetközi színtéren is bizonyítottak. Mint ahogy eddig is voltak apróbb változások, ezután is lehetnek majd ilyenek. A terveink központjában természetesen az van, hogyan lehet új embereket bevonni kis versengésünkbe, illetve azon töprengtünk, változtassunk-e a szavazás módján. Nos, ez utóbbi illetően körvonalazódik egy lehetőség, egyfajta súlyozás, ami a versenyünkben régebb ideje részt vevő, eredményesebb fotósok által leadott szavazatokra vonatkozik. Ennek részleteit természetesen időben közzé fogjuk tenni, bár a változás inkább jelképes, tehát mindenki ugyanúgy öt helyezést oszthat ki, mint eddig, a súlyozást a rendszer automatikusan kezeli.

A videósoknál a szavazás más módja miatt nem tervezünk változást, és egyelőre ragaszkodunk a bő fél perces limithez is, mert a nemzetközi színtéren is ezt preferálják. Az idei filmek közül minden bizonnyal több is eséllyel vehetne részt a külföldi Video Snapshot kategóriákban.

Evezzünk is nemzetközi vizekre! Az Ocean Art versenyen Selmeczi Dániel három, Pohl András két magasan elismert képpel szerepelt a legjobbak mezőnyében, gratuálunk nekik. Dani egyik képével ráadásul a National Geographic magazin nemzetközi kiadásában is találkozhatnak az olvasók, a Vision of Earth rovatban szerepel egy Lembeh-szorosban készült fotója. Aki ezek után kedvet kapna a külföldi nevezésre, íme a pár napja már említett két komoly verseny felhívója. A Beneath The Sea versenye 2011. december 31-ig várnak képeket és filmeket, részletek a honlapon. 2012. január 22-ig lehet nevezni az Underwatercompetition.com által meghirdetett Our World Underwater 2012 és DEEP Indonesia 2012 versenyekre. A kiírásokat a honlapon találhatják meg az érdeklődők.

A mi éves versenyünk végeredményére már csak pár napot kell várni, addig is kellemes pihenést kívánunk a versenyzőknek. A fórumot olvasók már láthatták, a jövő évi témákra kapjuk az ötleteket, nem egy közülük abszolút megfontolásra érdemes. Várjuk a javaslatokat továbbra is!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gamul Kebir

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés