»» ««

Sok volt a magyar az Adrián

Adria

Az elmúlt évben 9 százalékkal több magyar turista látogatott Horvátországba, a vendégéjszakák száma pedig 8,5 százalékkal bővült.

Az előzetes adatokat ismertetve Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője elmondta: 2011-ben 335 ezer magyar látogatott az adriai országba, ahol csaknem 1,866 millió éjszakát töltöttek el. Ezzel Magyarország továbbra is a 9. legjelentősebb küldő államnak számít Horvátországban, ahol tavaly összességében 7,8 százalékkal növekedett a turisták, 7 százalékkal pedig a vendégéjszakák száma.

Horvátországban a múlt évben 11,2 millió hazai és külföldi turistát, valamint 65,1 millió vendégéjszakát regisztráltak. Az összesített adatokból az derül ki, hogy 9,9 millió volt a külföldi vendég, s ők 58,4 millió éjszakát maradtak, ez pedig 8,3 százalékos, illetve 7,3 százalékos növekedést mutat.

A legtöbb vendégéjszakát sorrendben a német, a szlovén, az osztrák, az olasz, a cseh, a lengyel, a szlovák és a holland turisták adták, a magyarok a 9. helyen szerepelnek, a 10. helyen már a jelentősen növekvő számú oroszok állnak.

Marin Skenderovic az MTI kérdésére hozzátette: a tavaly decemberi kormányváltás után új turisztikai koncepció is várható Horvátországban, felvetődött például az idegenforgalmat érintő forgalmi adó esetleges csökkentése. A szakember azt is megfogalmazta, hogy a Magyarországról kiutazók számának pozitív vagy negatív idei változását egyelőre nehéz lenne megbecsülni, leginkább a forint gyengélkedése miatt bizonytalanok még a kilátások.

[ MTI ]
Minden információt Horvátország-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 5. áááááávadász 2012 jan 11. 18:33  
hr kérdésekben szerintem aladárt kell kérdezni.
 4. Káplán 2012 jan 11. 11:28  
Nem mertem ilyen erős kritikát megfogalmazni.Hátha itt is megfordul a lent említett "faj". :)
 3. amos 2012 jan 11. 11:00  
Avagy mind a kettő...
 2. Káplán 2012 jan 11. 10:16  
"a tavaly decemberi kormányváltás után új turisztikai koncepció is várható Horvátországban, felvetődött például az idegenforgalmat érintő forgalmi adó esetleges csökkentése"
Arrafelé "minőségibb" lenne a kozgazdász képzés vagy csak gondolkodnak? :)
 1. Bunny 2012 jan 11. 09:59  
Tavaly egyértelműen egyiptom nyomta rá a bélyegét a helyzetre, ami idén is elképzelhető, viszont ugyebár a forint meg ... nem tudnám megmondani az idei szezon hogy fog alakulni. Tavaly ilyenkor egyértelműen várható volt Hr megerősödése, ami úgy látszik be is jött.

Merülőhelyek

Neufeldersee

Austria (Österreich)

11/18 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) könnyű körülmények
max: 22m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés