»» ««

Subsurface - a havi verseny

Fotózás

Szemfülesek már észrevehették, a havi fotósversenyünk ablakának új cime lett, és rákattintva valami új oldal jön be.

Subsurface. Ezt a nevet kapta a keresztségben a divecenter.hu fotós és videós havi megmérettetése, de az átnevezés csak egy apró (bár fontos) része a változásoknak. A verseny struktúrájában és lebonyolításában is megváltozik mostantól, és ehhez kapcsolódóan az oldal alapműködésében is történt egy jelentős módosítás. Nézzük sorban.

A divecenter.hu mostantól képes idegen nyelven is beszélni. Kicsit hiányos a szókincse, de a fontosabb alapvető részei már kétnyelvűek - főként azok, amelyek kapcsolódnak a fotós és videós versenyhez. Az oldal angol verziójának eléréséhez egy en. előtagot kell beszúrni a linkbe pl: www.en.divecenter.hu vagy en.divecenter.hu. Első ránézésre nem lesz nagy változás, de a verseny oldala, a felhasználó kezelés, a videótár (ami egyébként szintén kicsit változott) már angolul is tud. Itt meg kell említenünk Tökölyi Csaba nevét, aki sokat segített a fordításban, köszönet neki!

A fotós és videós verseny is megváltozott.
(C) Tökölyi Csaba- A verseny saját modult kapott, ahol a fotós és videós versennyel kapcsolatos minden tevékenység elvégezhető. A modul a /Competititon nevet kapta, és természetesen beszél angolul is. Ezen az oldalon látható mind a két versenyünk állapota, elérhetőek a feltöltött fotók és videók, illetve mostantól a nevezés is itt zajlik. Innen el lehet érni természetesen a szavazólapokat és a megváltozott verseny szabályzatot is.

- A fotós nevezés mostantól a Competition modulon keresztül történik, ott lehet feltölteni a képet ami azonnal be is kerül a verseny albumába. A kép átneveződik, ha szükséges átméreteződik, a feltöltéskor lehet közvetlen címet adni neki, de a címe, leírása később is szerkeszthető, ahogy eddig is.

- A videós nevezés is előre lépett egy keveset. A közvetlen feltöltésre egyenlőre nincsen mód, viszont nem kell emailt írni, a felületről szintén nevezhetjük a rövidfilmünket. Annyit kell előtte tenni, hogy a versenyző feltölti egy fájl- vagy videómegosztóra a filmet úgy, hogy mi onnan le tudjuk tölteni.

- Mindkét verseny esetén igyekszünk megnyitni azt a külföldi látogatók előtt, emiatt is lett az angolosítás. Sajnos azt tapasztaltuk egyre kevesebben küldenek képet itthonról, és beszűkült a mezőny, ezért nyitni kell. Reméljük ez az új kihívás meghozza a kedvét újra mindenkinek, hogy a képeit megmérettesse!
A nemzetközi nyitás miatt is változik a verseny lecsengése, konkrétan egyelőre nem lesz értékelés. Egyrészt mert nem szeretnénk tovább visszaélni szakértőink kedvességével, másrészt pedig reméljük, hogy hosszú távon a képek száma meg fog szaporodni. Ezúton még egyszer köszönjük minden kedves tavalyi értékelőnknek, név szerint Előd Lászlónak, Násfay Bélának és Selmeczi Dánielnek a munkájukat éppen úgy, mint a korábbi években szintén értékelő Dombovári Tibornak, Kiss Gábornak, Gulyás Zsoltnak, Násfayné Kőházi Máriának és Tökölyi Csabának!

- A szavazás rendszere is változik. Bízunk benne, hogy a külföldi búvárok bevonásával nem csak az induló képek, de a szavazók számra is megnő. A közönségszavazás esetén mindig felmerül a csalás lehetősége, ezt kiküszöbölendő súlyozzuk a szavazatokat. Erről bővebben a verseny szabályzatban, a lényege az, hogy figyeljük a felhasználó aktivitását, értékeljük az elért eredményeit. Így nem fordulhat elő (remélhetőleg), hogy egy versenyző a kép feltöltése után körbeszól minden havernek, családtagnak hogy "regisztrálj és szavazz rám", ezzel jogosulatlanul előnyt szerezve a képének. A pontos működés nem publikus, legyen elég annyi, hogy a valós életben se azonos súlyú, ha a képünket egy nemzetközi hírű profi fotós, egy tapasztalt búvár vagy a szomszéd idős néni dicséri. Bár a versenyünkön továbbra sincsenek értékes pénzdíjak, mégis szeretnénk ha hiteles lenne a végeredmény. Nem titok, az utóbbi idők online szavazási botrányainak ismeretében döntöttünk úgy, hogy meglépjük ezt a módosítást.

- Természetesen nem borítottunk fel mindent, így maradtak a határidők, elérhetőek előre a témák, a retusálással kapcsolatban se változott a véleményünk, és továbbra is a szavazás végéig anonim a verseny. Egyszóval a művekkel kapcsolatban változás nincs, a szavazás és nevezés az ami módosult főként. Ezzel együtt a fotós és videós versenyen indulni vágyók számára erősen javasolt a verseny kiírás újbóli átolvasása!

Van még számos (időnként nem észrevehető, de fontos) változás- és fokozatosan lesznek is még. Remélhetőleg előnyére válik a fejlesztés oldalunknak, örömet szerzünk vele látogatóinknak. Természetesen lehetnek hibák is az új rendszerben, ezt bátran jelezzétek a Gépház üzen fórumban!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 22. Bunny 2012 feb 03. 12:38  
Nem baj, majd sűrűbben gratulálunk :P
 21. pygmy 2012 feb 03. 12:37  
Bocsesz, február csak 29 napos. Nehogy a 4 nap kevés legyen valakinek, hogy kibeszélje magából, amit akar:)
 20. Bunny 2012 feb 03. 12:35  
Némi változást eszközölünk a versenyben. Átgondoltuk az elmúlt hónapokat, és úgy látjuk az utolsó 10 napos periódus nem igazán hozta azt, amit vártunk. Ezért most próbából 15-10-5 napos ritmusra állunk át, így a beküldésre több idő van, a szavazás marad és a 3. fázist rövidítettük de nem tüntetjük el, hiszen a gratulációk, esetleges megbeszéléseknek azért szeretnénk teret engedni.
 19. pygmy 2012 feb 02. 08:03  
Nem rendszerkritikának szántam:)
 18. Bunny 2012 feb 01. 20:02  
Ahogy a kolléga is mondta, ezzel az a baj, hogy  egyrészt nem tudsz minden szavazóval egyeztetni (velünk pl. tuti nem) másrészt hol van az leírva, hogy nem változik akár havonta az adott user szorzója? De természetesen tökéletes rendszer nincs, még az sem amikor néhány fős szakértő zsűri dönt a képek sorrendjéről. Mi csupán igyekszünk valami olyant megalkotni ami a teljes közönségszavazás és a zsűrizés között helyezkedik el. Meglátjuk hogy működik, aztán finomítunk ha kell, eddig se arról voltunk híresek úgy vélem, hogy nem módosítottunk a nézetünkön ha az nem volt jó.
Istvánv: királycsinálók nem lesznek, szavazz bátran :)
A további 17 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Zabargad wreck

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 30m, látótáv: 25m felett

szafaris megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés