»» ««

Csábító bor

Külföld

Két, a megfeneklett Rena hajónál dolgozó búvárt vádolnak lopással.

A Rena nevű teherszállító hajó néhány hónapja került bajba Új-Zéland közelében. 2011 októberében a görög tulajdonban levő konténerszállító az északi szigetnél, Tauranga mellett tiszta időben feneklett meg, és olyan súlyosan megsérült, hogy a legénységnek el kellett hagynia. A következő napok viharos időjárása lehetetlenné tette a mentést, ezért a tengerbe több tonna, komoly szennyezést okozó olaj került. A partra folyamatosan mossa ki a tenger a törmelékeket és hulladékokat. 2012 januárjában a hajótest kettészakadt, a mentési munkálatok viszont folyamatosan zajlanak.

Természetesen búvárok is dolgoznak a rakomány kiemelésén. Két, a hírek szerint holland nemzetiségű búvár azért került lapátra, mert sajátos módon akartak fizetéskiegészítéshez jutni. Néhány palack bort akartak elemelni, de ehhez semi joguk nem volt, hiszen minden a vízbe került dolog valakinek a tulajdona. A mentést végző cég természetesen kárpótolni fogja a tulajdonost. A hajón egyébként nem kevés bor volt, az Astrolabe nevű cég 4000 kartonnal szállított például.

A borra vágyó búvárok mindenesetre bánhatják a meggondolatlanságukat, ugyanis a veszélyes munkában részt vevő emberek napi 2300 dollárt is kereshetnek. Úgy fest, a cég szerint ennek elvesztése is elég nagy büntetés, ezért a rendőrséggel nem vették fel a kapcsolatot. 

[ 3news.co.nz ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. hopposztkopp 2012 ápr 15. 12:55  
Mintha azt olvastam volna ki a szövegből, hogy v.hol máhol és máskor lennének olyanok, akiknek viszont van joguk "elemelni".
Ismerős hb úgy talált lovat, hogy mikor átlépett a fekvő(?) lovon az éppen felállt.
 1. azarabdémon 2012 ápr 14. 09:26  
Napi 2300 dollárért megvehető lett volna pár palack bor...

Merülőhelyek

P29 Patrol Boat Wreck

Malta

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésroncs merüléshomokos élőhely mesterséges élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés