»» ««

Dokumentumfilm a vízről

Egyéb

A neves barlangi búvár, Jill Heinerth neve fémjelzi a különleges projektet.

Jill Heinerth hosszú évek óta számít jeles víz alatti felfedezőnek, barlangban például soha más nő nem merült mélyebbre nála. Ezúttal azonban tudását és tapasztalatát más jellegű ügy szolgálatába állította. A We are water cínű film azért készül, hogy felhívja a figyelmet az egyik legfontosabb erőforrás, a víz korlátozottságára, a meglevő vízbázis veszélyeztettségére.

A filmben különleges utazásra hívják a nézőket, akik bepillanthatnak a föld alatt megbújó vízzel telt üregek és barlangok, valamint a természetes vízforrások a többség előtt rejtett világába. A búvárok eljutottak a jéghegyek közé és Szibériába is, hogy szép képekkel mutassák be a vizek birodalmát. Heinerth elmondása szerint tudatosítani szeretnék mindenkiben mennyire fontos életünkhöz a víz, és ideje lenne tudatosabban gondolkodjni róla. Ahogy egyre többen élünk a Földön és egyre több kárt okoz az emberi tevékenység, sürgetővé vált a felelős cselekvés, a fenntarthatóság.


A We are water projekt honlapja


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. bruce 2012 ápr 26. 09:39  
Ezzel is majd úgy lesz leszünk mindt minden mással. Akkor kezdünk el agyalni, amikor már nyakig benne leszünk, addig meg látszat tevékenységek lesznek max. Ha meg benne leszünk akik most mondjuk olajon szedik magukat, akkor a vizen fogják. A lényeg, hogy mindig ugyanazok kezében legyen a hatalom eszköze, legyen az föld, olaj, víz, levegő, és ehez -mármint a hatalomvágyhoz- még hozzájön az emberi idiótizmus, és kész az ütős kombináció.
Az a legnagyobb baj, hogy az a kisebbség aki felelős ezért az egészért annyira gazdag, hogy őket nem érinti ennek hátulütője, bármennyit tudnak adni bármiért. Hogy 500 vagy 50.000ft egy liter benzin, vagy épp víz, hát pont egyre megy, meg tudja fizetni. Ez persze saját életünkben is tetten érhető, lásd olcsó távolkeleti cuccok vagy épp ritka anyagot használó egyébként hétköznapi eszközök mögött húzódó borzalmas környezet rongálás. Mi se látjuk, mert jó messze van.

Én nem azt mondom semmi értelme az ilyesminek, csak nagy globális csodát várni - kicsit utópisztikus imho.

Merülőhelyek

Elphinstone

Egypt, Red Sea

16/23 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) nehéz körülmények
max: 43m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülésnyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágcápa teknős delfin legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben csikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés