»» ««

A dinamit és a hatóságok

Környezetvédelem

Vannak, akik szerint nem véletlenül halászhatnak robbanóanyaggal büntetlenül Bali környékén néhányan.

Sajnos köztudott, hogy Indonéziában még a szigorúan védettnek számító területeken is dolgoznak illegálisan halászok, akik nem vetik meg a súlyos károkat okozó dinamitot sem. A Jakarta Post híre szerint a Balihoz közel eső Menjangan szigeten is előfordul ez a helyiek szerint. Halászok arról számoltak be, hogy a búvárok körében is népszerű helyen gyakran hallhatóak robbanások, Brumbun és Kelor térségében.

Az egyik, nevének elhallgatását kérő halász szerint gyaníthatóan a West Bali National Park illetékesei hunynak szemet e felett a gyakorlat felett, némi kenőpénz fejében. Eddig ugyanis egyetlen személyt sem tartóztattak le a dinamittal halászók közül. A Menjangan körüli látványos korallzátonyok Bali legkedveltebb merülőhelyei közé számítják, és a sziget a fentebb említett nemzeti park része, ami egész Bali legnagyobb védett övezete. A múltban még gyakoribb volt a méreggel illetve dinamittal történő halászat Bali északi részén, de a civil szervezetek tájékoztató munkájának illetve a turizmus miatt szemléletváltozásnak köszönhetően ez visszaszorult.

Ám sajnos nem tűnt el teljesen a dinamit a halászok eszköztárából. Egy helyi rendőrtiszt arról beszélt, hogy nyomozást indítottak a bűnösök kézre kerítésére, de nincs elég ember és erőforrás a hatékony munkához. Miközben hatalmas vízterületen kellene járőrözni, csak három motorcsónakkal rendelkeznek. Egy helyben dolgozó túraszervező viszont arra figyelmeztet, hogy ha nem sikerül betartani a törvényeket, az nem csak a tenger élővilágának okoz kárt, hanem a turizmusnak is.

[ thejakartapost.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Maaya Thila

Maldives

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés