»» ««

Óvatosságra intik az Egyiptomba induló turistákat

Vörös-tenger

Sok magyar búvár első számú célpontja a Vörös-tenger, melynek elsősorban egyiptomi partszakaszát keresik fel a kedvező ár és a jó merülési lehetőségek miatt. Az utóbbi idők atrocitásai miatt azonban érdemes óvatosabbnak lenni.

Egy, az Origón megjelent cikk szerint a Külügyminisztérium azt javasolja a magyar utazóknak, hogy fokozottabban ügyeljenek az öltözködésre, kerüljék a kihívó a ruhadarabokat. Szintén nem javasolják a zsúfolt helyeken való tartózkodást (A szerk. megjegyzése: ez elég érdekes javaslat, hiszen az utazók többsége azokat a látványosságokat keresi fel, ahol garantált a tumultus, mint ahogy a nagy szállodák vagy az utcai bazársorok sem a kihaltságról ismertek.), illetve kerülni kell mindenféle konfliktust a helyiekkel.

Mindezt az teszi indokolttá, hogy Egyiptomban fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a halálos áldozatokat is követelő kairói bombamerénylet után. A kilencvenes években több merényletet is elkövettek, a legismertebb talán a 1997-es luxori támadás volt, melynek 58 turista esett áldozatául. Ezek hatásait az utazók továbbra is érezhetik, amikor szigorú katonai kísérettel ellátott buszkonvojokban kell megközelíteniük Luxort illetve Kairót az üdülőhelyekről. Bár a búvárok többsége elsősorban a tengeren tölti az időt, a pihenőnapon, vagy családtagjaik kedvéért azért elég sokan felkeresik a piramisokat, a Királyok Völgyét vagy a bazárt. Ezeken a helyeken viszont a közelmúlt eseményeinek tükrében nem árt az óvatosság.


Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Safaga Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyegyéb tengeri emlős teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés