»» ««

Nem űrhajót találtak a búvárok

Külföld

A Star Warsból ismert Millenium Falcon formájára emlékeztető objektum csak egy sziklaalakzat.

A Balti-tenger mélye sok felfedeznivalót rejt még, legutóbb az ufóhívők kaptak egy kis muníciót egy beszámoló kapcsán. A 2011-ben felfedezett alakzat ugyanis kísértetiesen emlékeztet a Csillagok háborújának egyik híres űrhajójára, de nagyon úgy fest, nem a Mlllenium Falcon nyugszuk a tenger fenekén: az Ocean X csapat vezetője, Peter Lindberg szerint nem fémből van, mint arról a nydailynews.com beszámolt.

Ám ennek ellenére különös élményekről számoltak be az itt merülő búvárok. A csapat egyik tagja, Stefan Hogeborn arról mesélt, hogy 20 éve merül, 6000 merülést hajtott végre, de soha még csak hasonlót sem látott mint ez a bizarr alakzat. Lindberg és társai 12 napon át vizsgálták a 90 méteres mélységben lévő, 20 méter széles objektumot, majd a felvételeket elemzik. A 3-4 méterre kiemelkedő szikla egy olyan sáv mögött van, ami egyfajta kifutópályának látszik, és a környékén néhány kövön égésnyomokat véltek felfedezni. Mivel itt nem jeleztek soha vulkanikus tevékenységet, a csapat szerint a lelet még különösebb. Természetesen nem földönkívüliekre gyanakodnak hanem a természet különös játékára, de hogy pontosan hogy alakulhatott ki ez az alakzat, még nem tudják.


A Daily Mail már arról írt pár nappal később, hogy Lindberg anomáliákat tapasztalt a különös objektum közelében: amint 200 méternél jobban megközelítették, az elektromos eszközök elkezdtek leállni. Erre, ha igaz, természetesen nincs magyarázat- hacsak az nem, hogy az Ocean X tengeralattjárót épített, mert turistákat szeretnének a lelőhelyre vinni, és ehhez nem árt egy kis előzetes hírverés.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Bunny 2012 jún 28. 08:17  
Ha vulkáni kitörés következtében keletkezett, ritka földfém mágnes is lehet benne ami simán okozhatja az elektromos cuccok vacakolását. Persze ettől még jó turistacsalogató, bár valósznűleg ha az amire gondolok gyorsan kiszedik, mert mocsok drága cucc.

Merülőhelyek

Car Cemetery

United Arab Emirates

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés