»» ««

Megjelent a 2005 áprilisi Submarine Búvármagazin

(Hirdetés)

Már az előfizetők postaládájában és az újságosoknál a SUBMARINE Búvármagazin legfrissebb száma. A főszerkesztő lapindító cikkét és a tartalomjegyzéket közöljük a magazin legfrissebb számából.

SUBMARINE Búvármagazin VI. évfolyam 2. szám (2005 április-május)

Kedves Olvasó!
Akik velem együtt közel vannak a negyvenhez, - az idősebbekről már nem is beszélve - még emlékezhetnek rá, hogy micsoda kegy volt a hatalom részéről, hogy ugyan rövid időre, de kiszabadulhattunk a "vasfüggöny" fogságából, és "Nyugatra" utazhattunk élményeket gyűjteni. A sors fonákja, hogy ’89-ben barátaimmal egy "nyugati" út után, a "baráti keletre" már nem sikerült eljutnunk, mert noha minden jegyünk, hivatalos okmányunk és engedélyünk meg volt az úthoz, a szovjet "elvtársak" magyarázat nélkül visszazavartak minket a magyar határig, így a tervezett kínai vizitünk elmaradt. Ez a kis nosztalgiázás annak kapcsán jutott eszembe, hogy vállalkozó kedvű búvárbarátaink most kelet felé vették az irányt, és tudomásunk szerint először, szervezett búvártúra keretében tették tiszteletüket Vietnamban. Nekik sikerült is eljutniuk a Sárkányok földjére, és nem mindennapi élményeiket velünk is megosztják.
Ha már Vietnamban járunk, és a búja páfrányerdőket, a haboskék tengert és vendéglátóink mosolygós kedvességét továbbra is élvezni akarjuk, akkor érdemes Észak-Sulawesit is útba ejtenünk, ahol az említett csodákon túl, pazar merülési élményekkel is gazdagodhatunk. Nem véletlen, hogy a Bunaken Nemzeti Parkot a világ 10 legszebb merülőhelye között emlegetik.
De evezzünk pikánsabb vizekre is! Talán nincs is búvár, aki - ha lehetősége van rá - ne gyermeki örömmel úszkálna a természet egyik legcsodálatosabb teremtményei, a delfinek között. Egy egész életre meghatározó élmény akár egy félórás közös "fürdőzés". Köztudott, hogy mennyire intelligens és okos állatok, de azt már kevesen tudják, hogy nem csak fajfenntartás érdekében közelednek egymáshoz, hanem hozzánk hasonlóan élvezik a szexet, izgalmat és örömöt találnak benne, fantáziájukat pedig sok embertársunk megirigyelheti.
És ha már a szerelemnél, udvarlásnál és vallomásoknál tartunk. Gulyás Zsolt búvárfotós - aki az egyik versenyzőként hazánkat képviseli a következő Búvárfotós Világbajnokságon -, avat be minket a "titokba", meséli el "szerelmének igaz történetét". Valószínűleg hasonló vágy, a felfedezés és a mélység képi meghódításának reménye ihlette az Országos Búvárfotós Bajnokság résztvevőit is. A mezőny létszámára talán igen, de a színvonalra semmiképpen nem lehetett panasz. A verseny végső győztese - Előd László - Zsolttal együtt reméljük szép sikereket könyvel majd el a rangos fotós Vb-n.
Minden kedves olvasónknak élményekben és merülésekben gazdag tavaszt kívánok!
Búvárbaráti üdvözlettel
Herold István
főszerkesztő

Tartalom

Vietnam, a Sárkány-föld
Felszerelési tanácsok "újszülött" búvároknak - Búvárműszerek
Érdekességek Neptun isten birodalmából - A tengeri tollkorallok
Kalandozások Észak Sulawesin - A Bunaken Tengeri Nemzeti Park
Tappancs, pipa, hallátó - Víz alatti paparazzi
2005 Párizs - búvárkiállítás
Szemelvények a víz alatti régészet történetéből
A Lina roncsánál
A delfinek szexuális élete
Kis hírek a Nagyvilágból (a divecenter.hu rovata)
A terhesség és a búvársport
Kérdések - válaszok - vélemények
Toplitzsee a kincses-tó - Zauner búvárparkja
Submarine Híradó
A National Geographic Channel tavaszi filmbemutatói
Arany Delfin Fesztivál - Moszkva 2005-04-15
Olympus, híd az Olymposzra
Könyvsarok
VIII. Országos Búvárfotós Bajnokság
A titok - Gulyás Zsolt búvárfotós vallomása
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Veliki Zid

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 61m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelycápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés