»» ««

Játékos mégis okos - DeltaP komputerek

Felszerelések

A mobiltelefonok világát már évekkel ezelőtt elérte a változás szele, a fekete-fehér LCD kijelzőket pontmátrixos, színes grafikus kijelzők váltották fel. Most végre megkaptuk mi is - itt a színes búvárkomputer!

Búvárkomputert lehet kapni mindenféle formában, integrált, konzolos, karos, rádió jeladós és még megannyi variációban, de eddig még egyik sem lépte át a két szín világának határát - grafikus kijelzőset is alig találni, pl. a Suunto D9-nek van, de az is fekete- fehér. A Delta P Technology cég VR2 Splash és VR3 Spectrum búvárkomputerei viszont idén új frissítést kaptak, és már színes, grafikus kijelzővel is megvásárolhatóak. A gyártó szerint a színek segítségével könnyebb eligazodni a kijelző adatain, és ne feledkezzünk meg a másik egyedülálló szolgáltatásáról sem, a beépített videojátékról ami szintén színes lett! Hévízen a fél órás, unalmas dekompressziós megállók alatt mindig felmerül bennem, "miért nem raknak videojátékot a búvárkomputerekbe"? Hát most megkaptuk, ráadásul színesben!

Félretéve a viccelődést, a VR2 és VR3 egyáltalán nem játékszer, a búvárkomputerek csúcsát képviselik. A VR3 felhasználói között olyan nagy neveket találunk , mint például a világhírű mélymerülő rekorder, Mark Ellyatt
Az igényeinknek megfelelően skálázható VR3 legnagyobb tudású változata nem csak nitrox és levegős üzemmódban működik, de 10 féle gázkeverékkel képes dolgozni, beleértve a trimixet és a helioxot is, 99 dekompressziós megállóval számol, 60 órányi részletes merülési profilt tárol, merülésünk során a hőmérséklet, mélység, sőt, gáztelítettség változást is képes grafikusan megjeleníteni. Az energiaellátást házilag is könnyen cserélhető ceruza elemek biztosítják, és természetesen infra kapcsolattal számítógépünkkel is össze tudjuk kötni. Gyárilag kapjuk a merülés tervezéséhez szükséges szoftvereket is, és ha akarjuk, nagynyomású csatlakozása révén még integrált komputerként is működik. A készülék nem csak hagyományos légzőautomatás, de akár zárt rendszerű újralélegzőkkel is kompatibilissá tehető - felmerülhet a kérdés, hogyan? 
A gyártó nagyon okosan lehetőséget ad a komputer utólagos fejlesztésére (un. upgrade), megvehetünk egy olcsóbb alap tudású VR2 vagy VR3 készüléket (mondjuk levegő-nitrox üzemmóddal), amit a későbbiekben igényeinknek megfelelően, egyszerű szoftverfrissítéssel a gyártó képessé tehet további gázkeverékek, vagy akár zárt rendszerű újralélegző kezelésére - újabb készülék vásárlása nélkül! A komputer képes a gáznyomás mérésére is (un. integrált módon működni), de vásárolhatunk akár zárt rendszerű újralélegzőhöz interface-t, miáltal a komputer érzékelheti a belélegzett gáz mindenkori oxigén tartalmát - egyszóval a komputer együtt fejlődhet tulajdonosának igényeivel, búvárképzettségével.

Kapcsolódó link: Delta P Technology
Kapcsolódó írás: Suunto D9 bemutató

Rodale's Scuba Diving írása nyomán.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gamul Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés