»» ««

A birkák miatt támadnak a cápák?

Egyéb

A Nyugat-Ausztráliában bekövetkezett támadássorozat okait szeretnék megtalálni.

Egy lap beszámolója szerint a The Humane Society International nevű szervezet felszólította Nyugat-Ausztrália kormányzatát, hogy a cápatámadások valamennyi körülményét vizsgálják meg, így azt is, nincs-e összefüggés a Fremantle városából induló élő birka szállítmányozással.

A cápatámadások nagy vihart kavartak az utóbbi időben, okkal: 10 hónap alatt öt halálos támadásról adtak hírt. Legutóbb egy szörfös volt az áldozat Wedge Island közelében, Perth városától 180 kilométerre északra. A szervezet szerint lehet összefüggés a támadások és a birkaszállítás között, ugyanis ezerszámra dobják a vízbe az út során elpusztult állatokat, és a következményekkel eddig senki nem foglalkozott. A megszólalók úgy vélik, bizony előfordulhat, hogy ezek a tetemek vonzzák a térségbe a nagy testű ragadozókat. Ez pedig azzal is járhat, hogy a tengerben fürdőzők vagy sportolók is nagyobb veszélynek lesznek kitéve.

A szervezet írt a tartományi és a szövetségi kormányzatnak is, a dokumentált cápatámadások listájával illetve az élő állatokat szállító hajók útvonalával, és vizsgálatot sürgetnek. Megállapításuk szerint a támadások bekövetkezése és az ilyen szállítmánnyal megrakott hajók jelenléte között látható kapcsolat az elmúlt 10 hónapot tekintve. Állításuk szerint még olyan híresztelések hallhatók, hogy a cápák bizonyos hajókat már képesek beazonosítani, és gyakrabban bukkannak fel ezek környékén az "ingyenebéd" miatt.

[ news.com.au ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Rovinj, San Giovanni

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés