»» ««

Súlyos vádak

Egyéb

Wes Skiles özvegye az újralégző gyártóját teszi felelőssé férje haláláért.

A National Geographic jól ismert filmese, Wes Skiles rutinos búvárnak számított, aki igen nehéz körülmények között is dolgozott az évek során kamerájával. Ezek után sokakat megdöbbentett halálának híre, ugyanis az 52 éves Skiles egy teljesen hétköznapi merülés során vesztette életét, amikor aránylag sekély mélységből a felszínre ment a nyersanyag elfogyása miatt 2010-ben. A baleset utáni vizsgálatok nem találtak magyarázatot a tragédiára, de a hírek szerint özvegye a férje által használt újralégző hibáját okolja.

Terri Skiles szerint a Dive Rite tisztában volt vele, hogy az egyik kulcsfontosságú alkatrész, az oxigénszenzor, többször meghibásodott ezért visszahívásokra is sor került, de a további lépéseket elmulasztotta. Azzal is vádolja a gyártót, hogy a bizonyítékul szolgáló felszerelést is manipulálta a baleset után. Ezért az özvegy pert indított a gyártó ellen, a gondatlanság és a bizonyítékok meghamisítása miatt.

Az ügyben érintett használt Dive Rite újralégzőt 2010 júliusában bérelte Wes Skiles. A bérbeadó a Dive Rite-hoz vitte szervizelni az újralégzőt, ahonnan hibátlannak mondva kapta vissza. Ezek után használta az ismert filmes, miközben a National Geographic megbízásából dolgozott Florida partjainál. Ám a felszerelés meghibásodásának következményeként életét vesztette, noha a baleset elkerülhető lett volna ha a vádlottak gondosan járnak el. Ezek után a bizonyítékot is meghamisították amikor vizsgálat alá vették az újralégzőt. Terri Skiles állítja, a Dive Rite tisztában volt vele, hogy komoly minőségi problémák vannak az újralégzőikkel. A cég vezetőjének többször felhívták a figyelmét arra, hogy a hanyag összeszerelés miatt többször nedvesség ért olyan fontos alkatrészeket, és ez súlyos meghibásodásokhoz vezetett. Az oxigénszenzorokat egy másik cég szállította, ám azok egy részét a sorozatos meghibásodások miatt a gyártó visszahívta 2007-ben, ám később is előfordultak hibás darabok. 2009-ben a Dive Rite másik termékének hibája miatt történtek visszahívások az özvegy szerint.

Terri Skiles felhívta a figyelmet arra, hogy férje ismert és elismert víz alatti filmes volt, aki nagyon komoly megbízókkal dolgozott együtt. Számtalan díjjal jutalmazták munkáját, halála után pedig a Peacock Springs State Park felvette a nevét. Az özvegy szeretné, ha felelnének azok, akiket hibásnak tart a rossz felszerelésért illetve a bizonyítékok meghamisításáért.

[ courthousenews.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 6. Káplán 2012 júl 27. 19:51  
Nem véletlen azért a "típusvizsga".
 5. elche 2012 júl 27. 19:44  
Kösz a kiegészítést, kíváncsi leszek magam is a vizsgálat eredményére.
 4. Káplán 2012 júl 27. 19:30  
Várakozáson felüli. :) Munkád lesz ott Mester.
 3. Luciferin 2012 júl 27. 19:26  
Rajta...
Milyen volt Gyál???
 2. Káplán 2012 júl 27. 19:21  
No ezzel az erővel én is írhatnék cikket a fotózásról.:)
A további 1 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Shellharbour - The Gutter

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely tengeri füves élőhelycsikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés