»» ««

Családi elsodródás

Külföld

Két férfi és egy 13 éves gyerek került bajba Floridában.

A két tapasztalt búvár élete első tengeri merülésére vitte el a fiút, ám az események kellemetlen fordulatot vettek. Egy családtag elmondása szerint a floridai trió saját csónakkal indult el egy roncshoz kora délután. Noha észlelték, hogy az áramlás erős és a látótávolság is rossz, lemerültek, mert nem akartak lefújni az ifjú búvár első nyílt vízi merülését. Ám felemelkedés után azt vették észre, hogy a lehorgonyzott csónaktól a tervezettnél jóval távolabb vannak, és képtelenek elúszni ahhoz az áramlat miatt. Mivel a hajón nem volt senki, aki segíthetett volna, a sodrásra bízták magukat. Mivel a két férfi rendszeresen merül, ezért volt náluk minden szükséges vészhelyzeti felszerelés, tehát bizakodtak abban, hogy valaki megtalálja őket.

Nagyjából akkor amikor a búvárok merülni indultak, egy halászhajó indult el a kikötőből. Kapitánya, Myles Colley a tengeren hajózott az est leszállta után, amikor villogó zöld fényt vett észre a vízen. A radaron nem látott hajót, és másról sem tudott a körzetben, ami ilyen jelzést adhatna. Lassan közelebb mentek, és hamarosan kiáltásokat hallottak. A két férfit és a gyereket nyolc órányi sodródás után vették a fedélzetre, és a fiú a meleg víz ellenére már a kihűlés jeleit mutatta. Mivel a búvárok tudták a csónakjuk pontos pozícióját, ahhoz mentek el. Közben Colley a parti őrséggel is beszélt, amit egy rokon már riasztott. Amikor a csónakhoz értek, akkor a búvárok átszálltak, megköszönték a segítséget majd a partra mentek. Nagjyából három mérföldnyit tettek meg az áramlatnak köszönhetően, tehát elég komoly távolságra sodródtak a csónaktól.. A halászok pedig újból elindultak az éjszakában hogy folytassák a munkát.

Noha nem szorult kórházi kezelésre egyik búvár se, azért a családtag beszémolója szerint tanultak az esetből. Noha tudták, hogy a körülmények nem kedvezőek, mégis merülni indultak- legközelebb ezt aligha vállalják be. A halászhajó kapitánya szerint pedig megszegték azt az alapszabályt, hogy valakinek maradnia kell a csónakban baj esetére számítva. Ám hozzátette, legalább vészhelyzeti felszerelésük volt, ami segítette a megmentésüket. Sőt, maguk a halászok is tanultak valamit: mostantól a mentőmellényeket olyanokra cserélik, amin van villogó vészjelző fény.

[ blog.al.com ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

South Tip

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhelymantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés