»» ««

Meglepő cápák

Egyéb

Az Atlanti-óceán északkeleti részén bukkant fel két olyan faj példánya, ami ritka vendég erre.

(C) Sarah BebbMeglepte a szakembereket, amikor a La Manche-csatorna francia oldalán egy homoki tigriscápa sodródott a partra, noha ez jellemzően mélyebb és melegebb vízben fordul elő. A hatóságok becslése szerint a tetem 2-300 kilogrammot nyomhatott és 2,5 méter hosszú lehetett. A turisták által megtalált élettelen cápát a tenger mozgása aztán hamarosan visszamosta a vízbe. Egy tudós szerint ezen a környéken nagyon ritkán találkoznak az emberek homoki tigriscápával. Sokkal inkább olyan helyeken figyelhető meg ez a ragadozó, mint például Kolumbia vagy Ausztrália, esetleg a Földközi-tenger térsége. Ez a faj az emberekre teljesen veszélytelennek számít, és igen gyakran látható akváriumokban. Mindenesetre a mostani felbukkanás teljesen váratlan, ám sajnos a tetem etűnése miatt nem lehet kideríteni, miért vesztette életét az állat.

Wales nyugati részén pedig egy olyan cápafaj példányát figyelték meg, ami inkább Ázsiában megszokott: a kutatók hajója előtt teljesen váratlanul egy rókacápa ugrott ki a vízből. A Sulaire hajó fedélzetén utasok és kutatók voltak, és egész napos megfigyelést terveztek, amikor a különös jelenet lezajlódott az orruk előtt. Az egyik jelen levő szakember arról beszélt, hogy az utóbbi években egyre gyakrabban látnak cápákat a brit vizekben, de ezt a hosszú farokúszójáról könnyen beazonosítható fajt nem nagyon látni erre. A jellemzően mélyebb vízben élő ragadozó talán a prédát követve jutott el egészen a felszínig.

[ Couriermail, WalesOnline nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

P29 Patrol Boat Wreck

Malta

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésroncs merüléshomokos élőhely mesterséges élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés