»» ««

Újabb "nem" a cápauszonyra

Környezetvédelem

Ezúttal egy ismert légitársaság döntött úgy, hogy nem fuvaroz kétes forrásból származó árut.

A Cathay Pacific hongkongi székhelyű légitársaság, 138 gépes flottájával nagy és sikeres ázsiai cégnek számít. A Kínához tartozó világváros az egyik központja a cápauszony-kereskedelemnek, tehát gyakori szállítmánynak szállít a cápauszony. A Cathay Pacific, ami a világ egyik legnagyobb cargo légitársasága, a környezetvédő szervezetek folyamatos támadása után bejelentette, hogy a jövőben nem szállít nem fenntartható módon kifogott cápákat és azokból készült termékeket.

A környezetvédő szervezetek hongkongi kormányzati forrásokat idézve kongatták meg a vészharangokat, ugyanis állítólag csak a tavalyi évben 10,500 tonna cápauszonyt vittek be a városba, ebből a Cathay Pacific 650 tonnát. A légitársaság azt állította, a valóságban ennél jóval kevesebb cápauszonyt szállítottak a repülőik, tehát ennek a fajta rakománynak a tiltása nem jelent különösebben nagy bevételkiesést a cégnek. A szóvivőjük szerint ez nem a pénzről szóló döntés, hanem azért határoztak így, mert a cég álláspontjával összeegyezhetetlen a környezetkárosító, fenntarthatlan cápahalászat.

Hongkong fontos központja az ázsiai cápauszony-kereskedelemnek, a beérkező áru nagy része később Kína piacain köt ki. Itt még mindig státuszszimbólum az ebből készülő leves, szinte kötelező fogás nagyobb vállalati rendezvényeken vagy esküvőkön. Ám egyre többen mondanak rá nemet mind a civil, mind a kormányzati szférában, jelentős részben a környezetvédők tiltakozásának köszönhetően. A Cathay Pacific azt is bejelentette, hogy ők maguk sem fognak a továbbiakban semmilyen rendezvényen felszolgálni cápauszony-levest.

[ todayonline.com ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Anga Faru /Shark Nursery

Maldives

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés