»» ««

Smoke... on!

Egyéb

Aki látott már műrepülő versenyt, az tudja mit jelent a cím: kezdődjék a show!

Pontosan nyolc éve, 12:30-kor írtuk be a fórumba: "No akkor szeretném ElChe és Jómagam nevében bejelenteni, hogy elkészül a magyar búvárkodásban mérföldkőnek számító PORTÁL." Nosztalgiázni vágyók kedvéért direkt link.
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT NEKÜNK!
Az oldal indításánál a motivációnk egyszerű volt: legyen egy magyar nyelvű, kifejezetten búvároknak szóló oldal, ahol azok is hozzáférhetnek a hírekhez, akik nem beszélnek idegen nyelveket vagy nem olvasnak ilyen külföldi oldalakat. Azóta sok minden történt velünk, és a velünk alatt nem csak kettőnket értem, hanem azt a közösséget is, akik legalább olyan fontos szerepet játszanak abban ahol tartunk, mint a két alapító.

Az oldalunk is változott, az első verziónak még a logója se volt az mint a mostani, nem is beszéve a működtető "motorról", ami azóta háromszor cserélődött ki. Bővültek a szolgáltatások, már az elején sem csak hírek voltak és azóta igyekeztünk mindent lefedni, amire a hazai búvároknak igénye volt.
A közösség is változott, sokan elhagyták ezt a szép hobbit, és még többen csatlakoztak hozzánk. Mindannyiunk élete megváltozott, nyolc év sok idő. Itt egy házasság, ott egy-két gyerek... Páraknál más lett fontos az életben, de jó látni, hogy mindennek ellenére a közösség azért közösség maradt. Lehet néhányan már nem tudnak annyit merülni, mint annak idején, de azért a "DC-s bulikon" ott vannak, ami azt mutatja ez az oldal és az oldal olvasóközönsége több, mint egy átlagos weblap látogatói.
Büszkék vagyunk rá, hogy ehhez egy kicsit mi is hozzátehettünk!

Büszkék vagyunk arra is, amit a magyar búvárkodásért próbáltunk tenni a magunk szerény eszközeivel, a hírszolgáltatás mellett például kiemelten próbáltuk összefogni a fotós és videós világot. Talán nem nagyképűség azt állítani, hogy nagyon sok ma már sikert sikerre halmozó búvárfotós köszönheti eredményeit annak, hogy a DC lehetőséget adott a képek megmutatására, a véleményezésre, a profik értékelésére, a tanulásra, a versenyzésre. Személyes ismeretségek, barátságok születtek, és inspiráló volt sokak számára az, hogy egy-egy verseny valódi kihívást jelentett- ez ma is így van, nem adják ingyen a sikert még egy havi fordulóban sem, a szafaris versenyekről nem is beszélve. Valószínűleg ilyen komoly lehetőség ritkán adatik meg más hobbik művelőinek.

Ennyi visszatekintés után jogosan felmerül a kérdés, hol a beígért show?
Évek óta dédelgetünk egy tervet. Egy tervet, ami eredeti motivánciónkkal majdnem ellentétes. Annyira, hogy az elmúlt másfél évben a fejlesztési energia 90 százaléka arra ment el, hogy kiírtsam a programból azt, ami azzá tette a DC-t, ami: a magyar nyelv kizárólagosságát.
Szemfülesebbek már észrevehették a lap alján, hogy az eddigi rabbithole engine átváltozott babelrabbit engine feliratra. Aki olvasott Douglas Adams-t, az érti a szóviccet: a lényeg, hogy az oldalunkat működtető program idegen nyelveket is beszél.
Ez tetten érhető volt eddig is a Subsurface havi fotós és videós verseny kétnyelvűségében, illetve a képtár, a videótár vagy a felhasználó kezelésben. De az igazi célunk egy teljesen angol nyelvű oldal létrehozása volt, ami a mai nappal, pontosan nyolc évvel a divecenter.hu után élesben el is indult!

Az új oldalunk szervesen kapcsolódik a divecenter.hu oldalhoz. Az itteni felhasználói név ott is működik, sok szolgáltatásunk közös a két oldalon, és persze néhány szeparált. Az új oldal más jellegű lesz, hiszen amíg magyarul nem volt például napi frissítésű búvárportál és a cikkek jelentős része angol nyelvből lett fordítva, ennek nem lenne sok értelme egy angol nyelvű oldalon. Nem rövid, napi aktualitású híreket teszünk közzé, hanem olyan írásokat, amelyek ritkább időközönként fognak megjelenni, de hosszabb lélegzetvételűek lesznek vagy több és nagyobb kép lesz bennük. A képtár, a merülőhely adatbázis viszont közös, mint ahogy a Subsurface verseny is. Alapvetően tehát kiterjesztettük a jelenlegi oldalunkat. Nyilvánvalóan újra sok munka vár ránk a javításokkal, a csiszolgatásokkal... Az új oldal eleve fejlesztésre szorul, de a lényeg, hogy elindult és ami fent van, az működik. Látogassátok meg új oldalunkat, amelynek neve divingiscool.com lett! Ha hibát találtok benne, jelezzétek itt a Gépházban (mi dccom-ként emlegetjük az oldalt rövidítve), és ha nyomtok egy lájkot rá, megköszönjük.

Az pedig reméljük mindenki számára természetes, hogy a "régi" divecenter.hu sem marad magára, itt ugyanígy folytatódik a hírszolgáltatás, a fejlesztés, és szervezzük tovább a versenyeket, eseményeket. A váltással nem szorul háttérbe a magyar oldal, hiszen ahogy fentebb írtuk, minden innen indult, itt értünk el komoly eredményeket, ide kötődik sok barátunk. Egyszerűen csak most ezzel párhuzamosan megmutatjuk magunkat a nagyvilágban is. Izgalmas kalandnak ígérkezik- reméljük, ebben is számíthatunk a támogatásotokra!
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 11. áááááávadász 2012 sze 23. 15:25  
elolvasva cikket deja vu erzesem tamadt. ezek bolondok:) hajra...
 10. áááááávadász 2012 sze 23. 15:15  
amikor a nyul lelkesen meselt errol a valami ujrol, magamban csak legyintettem. hat persze. rengeteg munka, ketes eredmeny. bolondok.
szerencsere belevagtak, es nem adtak fel. koszi
 9. Archi 2012 sze 23. 12:31  
Gratulálok, fontos része lettetek a Magyar Búvár társadalomnak!
 8. macok 2012 sze 23. 01:34  
Sok szívós aprómunkát, stb kívánok. Meg persze világhírt ( világbékét) stb... :)
 7. Bunny 2012 sze 22. 23:30  
Nem tudom, csak így.
A további 6 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Yolanda Wreck / Reef

Egypt, Red Sea

6/11 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés roncs merülés rakománynyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés