»» ««

Veszélyben az EU-tagság?

Adria

Erősödik az ellenállás Horvátország uniós csatlakozásával szemben a Bundestagban, a német törvényhozás alsóházában.

Rupert Polenz, a Bundestag külügyi bizottságának elnöke szerint nem szabad engedni a tagfelvételi követelményekből csak azért, hogy a nyugat-balkáni állam az eredeti menetrend alapján csatlakozhasson az Európai Unióhoz. Horvátország abban az esetben léphet be az EU-ba 2013. július 1-jén, ha az Európai Bizottság megfelelőnek ítéli a tagjelölt felkészültségét a csatlakozási folyamat állásáról szóló következő jelentésében - tette hozzá a kereszténydemokrata politikus a Der Spiegelnek nyilatkozva.

Michael Roth, a szociáldemokrata frakció uniós ügyekben illetékes szóvivője szerint "politikai példát kell statuálni Horvátországgal", vagyis a Bundestagnak nem kellene ratifikálni a csatlakozási szerződést, ha Zágráb nem orvosolja a brüsszeli bizottsági elemzésekben jelzett gondokat, egyebek között az igazságszolgáltatási eljárások területén.

Norbert Lammert, a Bundestag elnöke úgy vélekedett: Románia és Bulgária csatlakozásának példája alapján hiábavaló arra számítani , hogy az EU keretein belül könnyebb megoldani a problémákat. Ugyanezt a hibát "nem szabad másodszor is elkövetni" - mondta Norbert Lammert. Hozzátette: érdemes volna az EU belső viszonyairól is évente állapotfelmérő jelentést készíteni, egy ilyen vizsgálat rávilágítana arra, hogy milyen problémákat "hurcolunk magunkkal megoldatlanul évek óta" - mondta a Bundestag elnöke.

A kereszténydemokrata politikus egy héttel korábban egy lapinterjúban kifejtette: Horvátország egyelőre nem érett a csatlakozásra, és maga az EU sem alkalmas a további bővítésre, a közösségnek ezért új tagok felvétele helyett inkább a jelenlegi tagok közötti integráció elmélyítésére kellene összpontosítania.

[ MTI ]
Minden információt Horvátország-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 8. Káplán 2012 okt 26. 15:46  
Jó Montenegró is. A "tömeghal" igaz kevesebb, de van látnivaló. A látótávolság veri a horvát Adriát, pedig idén az sem volt nagyon satnya. :)

 7. elche 2012 okt 26. 15:45  
Engem a horvát Adria mostanában többször meglepett. Az idén szinte bárhol voltunk, mindenütt akadt élvezetes merülés, még olyan pontokon is, mint a kis parti merülőhely az Isztrián, ahol bizony nem számítottam túl nagy élővilágra. Montenegró ehhez képest nekem csalódás volt, látványban is, látótávolságban is.
 6. Bunny 2012 okt 26. 15:35  
Tegyél egy röpke látogatást montenegróban, és rögtön értékelni fogod a horvát adriát :( Csak arra vigyázz, nehogy átmenj mondjuk Máltára, mert az meg a másik véglet.
 5. Káplán 2012 okt 26. 14:36  
Nos,azért látni. Nem is keveset. A rendőrök pedig egyre erélyesebben lépnek fel a a szépszámú orvhalász ellen.
 4. hopposztkopp 2012 okt 26. 14:31  
Tegyük fel született horvát vagyok. Nos a kérdés: miért akarna nekem jót az EU? Válasz: nem nekem akar jót, hanem magának. Mert most van éppen elég baja - nem kell új gond a nyakába.
Született horvátként meg hiányozna nekem az EU, mint ablakos tótnak a hanyatesés.  
A további 3 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Ras Abu Soma

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés