»» ««

Búvárkodás és művészet

Külföld

Egy brit alapítvány olyan alkotóknak ad lehetőséget a merülésre, akiknek munkáit a tenger inspirálja.

Az Underwater Art Award díjat ebben az évben Harriet Mead szobrász kapta, aki így megtanulhatott búvárkodni, és kiállítják a tenger élőlényeiről készült alkotásait is. A Wildlife Trusts által finanszírozott díjnak köszönhetően Harriet Mead először merülhetett alá lakhelye, Norfolk partjai mentén.

Joan Edwards a Wildlife Trusts részéről így nyilatkozott a díjról: "Az Undersea Art Award olyan művészek búvártanfolyamát támogatja, akik elkötelezettek a természet iránt, és szeretnének többet tudni az Egyesült Királyság hihetetlenül változatos víz alatti világáról." Ezek után születhetnek az alkotások, amelyeket a hideg vízi korallok, a szivacstelepek, a kanyonok inspirálnak. Harriet Mead szobrait Londonban állítják ki.

Harriet Mead jól ismert alkotó, aki fémhulladékból készít különleges szobrokat, jellemzően állatokról. A víz alatti világban barangolva viszont új témákra lelt, így például rákokat és morgóhalakat formázott meg. Harriet nagyon boldog, hogy lehetősége nyílt Norfolk különleges merülőhelyein búvárkodni, ahol egyedi élővilág él. Elmesélte, hogy a búvártanfolyamot élvezte, bár a felszíni készülődés, cipekedés, idétlenkedés kihívás elé állította. A víz alatt aztán már minden jól működött és a súlytalan lebegés magával ragadta. A mélyben feltűnő számos élőlény némelyikéről vázlatott szeretett volna készíteni, de gyorsan kiderült, a hideg vízben, a hullámok által mozgatva ez igencsak komoly feladat. Még egy roncsnál is merülhetett, ahol megnézhette, milyen módon válik a tenger részévé az egykor büszke hajó.

[ DIVE nyomán ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Suadi, Blue Belt / Toyota Wreck

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 61m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés