»» ««

Roncsok tucatjai

Egyéb

Negyvenezer leletet tártak fel Isztambulban a Boszporusz-alagút építése közben.

A Marmaray elnevezésű alagút többfunkciós létesítmény, amely Isztambul európai és ázsiai oldalát köti majd össze a Boszporusz-szoros alatt. Az alagút 13,7 kilométeres lesz, ebből 1,4 kilométeres szakasza a tengerben, 55 méterrel a víz, és 5 méterrel a meder alatt halad majd.

A 2004 óta folyó feltárásokat irányító Zeynep Kalkan, az Isztambuli Régészeti Múzeum igazgatója közölte, hogy a leletmentő ásatások 90 százalékát elvégezték, ennek során a város 8500 éves történetének minden korszakából kerültek elő tárgyak.

Ismertetése szerint a legkülönfélébb leleteket találták - tártak fel csontvázakat, templomromokat, de még lábnyomokat is. A negyvenezer történelmi leleten kívül közel egymillió darab cserépedény is napvilágra került.

Az I. Theodosius császár uralkodása alatt a 4. században épült kikötő feltárása során 36 hajóroncsot találtak, amelyeket az 5-11. század között nyelt el a hullámsír. Az elsüllyedt hajók között 30 vitorlás van, a többi gálya - olvasható a The Archeology News Network oldalán

[ MTI ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Galawa

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés