»» ««

Visszatekintés

Egyéb

Néhány, szerkesztőségünk számára emlékezetes dolgot idézünk fel 2012-ből.

Hol is kellene kezdjük? Bár igyekeztünk bizakodni, valószínűleg az elmúlt év sokaknak volt nehéz. Ám eszünk ágában sincs keseregni, mert azért sokan, sok helyen merülhettünk, és a képek, videók, beszámolók alapján nagyon sok élménnyel gazdagodtak a magyar búvárok. Köszönjük azoknak, akik oldalunk galériájában, a fórumon megosztották kalandjaikat, és tartsák meg ezt a jó szokásukat! Sőt, a 2012-es Búvár emlékkönyv albumba várjuk is kedvenc képeiteket az elmúlt évről.

Ha már a képekről beszélünk, szót kell ejtenünk a fotós versenyünkről. A Subsurface névre keresztelt, megújult havi fotós és videós versenyre idén tucatnyi kép érkezett külföldről is, még egy győztes is kikerült közülük a Ragadozók versenyben. A legtöbb kép a Búvár víz alatt kiírásra érkezett, ez általában a legnépszerűbb témák közé tartozik a szavazók körében is. A havi verseny ebben az évben már lezárult, az összetett eredményt 2013 első napjaiban hirdetjük ki, és folytatjuk tovább a hagyományos versenyt. Reméljük a fotósok mellett mind több videós is kedvet kap a nevezéshez.

Ebben az évben két shootout versenyt rendeztünk, az elsőt Horvátországban, Pag szigeten, a másodikat egy vörös-tengeri szafarin. Sok színvonalas kép született a remek hangulatú versenyeken, és bízunk benne, jövőre ugyanilyen lelkes fotós csapatokkal kelhetünk útra. Mivel versenyünk nem titkolt célja az, hogy segítsünk a fotósok fejlődésében, ezért zsűritagjaink elemeztek illetve átfogó tanácsokat adtak ebben az évben is. A fotósainkat pedig arra biztatjuk, igyekezzenek tanulni, fejlődni, nemzetközi versenyekre nevezni, mert nagy örömet okozhat egy jó eredmény. Ha eszünkbe jut a sok magyar fotós és videós által begyűjtött díj, azt kell mondjuk, a mi kicsi, tengerparttal nem rendelkező országunk búvárközössége az adottságokhoz képest derekas módon öregbíti a hazai alkotók hírnevét.

Természetesen nem csak búvárfotósok olvassák a divecenter.hu-t. A saját útjaikat maguk szervezők részére indítottuk a Diszkont búvártúrák sorozatot, ami brüsszeli, ciprusi, máltai, horvát adriai fejezetekkel bővült ebben az évben. Ezen túlmenően olvashattatok például Selmeczi Dani tollából kedvenc merülőhelyeiről illetve azori-szigeteki ámbrás cetes kalandjairól. Született beszámoló még a DC-RSBH szafariról is, mert a Vörös-tenger megunhatatlan téma.

Kifejezetten személyes jellegű volt a Nem születünk búvárnak című írással indult cikksorozat, amely immár hét epizódnál tart- reméljük, az új évben is küldtök nekünk ilyen témájú beszámolókat. Érdekes látni, ki hogy élte meg az első találkozást a víz alatti világgal, kinek mi volt a legemlékezetesebb a kezdetekből, mi az, amire gondolva ma is elmosolyodik vagy elgondolkodik.

Ahogy böngészgetjük a 2012-ben megjelent cikkeket, megannyi számunkra hasonlóan érdekes írást említhetnénk. Írtunk környezetvédelemről, új felszerelésekről, búvártanfolyamokról, régi búvárkönyvekről és új magyar búvárfilmről, roncsfelfedezésekről, a legnagyobb mélységeket meghódító tengeralattjárókról és sok egyéb témáról. Igyekeztünk olyan dolgokkal foglalkozni, amik a szélesebb közönség érdeklődésére tarthatnak számot, és ezt szeretnénk tovább folytatni jövőre is.

Végül pedig nem hagyhatjuk ki azt, hogy oldalunk nemzetközivé vált, a divingiscool.com címen nem csak a versenyek érhetőek el angol nyelven, valamennyi fejezetet igyekeztünk lefordítani, és angol nyelvű cikkeket közölni. Számunkra nagyon izgalmas kaland volt ebbe belevágni, a jövő év pedig választ ad majd arra, tudunk-e újabb hidat építeni a magyar és a külföldi búvárok közé az új oldal segítségével. Mi mindenesetre a munkában, az alaposságban hiszünk, mint ahogy eddig is tettük, és ezzel a filozófiával vágunk neki a divecenter.hu immáron kilencedik évének. Nyilván lesznek újdonságok, szeretnénk például a fotós versenyben valamivel előrukkolni, de ennek részleteiről majd a megfelelő időben írunk.

Köszönjük, amiért ilyen sokan látogattok el nap mint nap hozzánk, és tartsatok velünk 2013-ban is!



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gubal Island - Wreck

Egypt, Red Sea

10/14 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés