»» ««

Búvár rossz helyen

Külföld

Egy videofelvétel került fel az internetre arról, mi történhet az óvatlan búvárral erős hullámzásban.

Vannak helyek a nagyvilágban, amelyek híresek az erős áramlatokról vagy a nagy hullámokról. Ezekre néhol fel lehet készülni, máshol viszont váratlanul érik az embert, és sajnos nem egy ilyen helyen történt már baleset. A merülés előtt tájékozódni kell a hely esetleges veszélyeiről, meg kell próbálni felkészülni rá, már amennyire lehet.

John Hoover valószínűleg nem először merült már erős hullámzásban, ezúttal azonban minden bizonnyal őt is váratlanul érte az, ami a Maui szigeten levő Nakalele Pointnál történt vele. Egy hullámnak köszönhetően olyan erős sodrás alakult ki, ami könnyedén magával ragadta, és teljesen kiszolgáltatott helyzetben vitte tova. A videó leírása szerint senki nem sérült meg, de búvárként megtekintve a felvételt azért sejthető, hogy volt némi ijedelem (és azt már nem látjuk, hogy sikerült kijönni a vízből).


Nem meglepő módon azokon a fórumokon ahol a videó megosztásra került, élénk vita kezdődött a látottakról. Többen megjegyezték, hogy azért vélhetően valaki valami hibát követett el, ha ennyire rossz helyen volt éppen, és csak a szerencsének köszönheti, hogy nem sérült meg komolyabban a szikláknak ütközve. A tanulság minden bizonnyal az, hogy hiába érzi úgy az ember, a nagy kihívást jelentő helyzetekben is elboldogul, néha jobb nemet mondani egy merülésre. Mindenesetre nehéz a véletlenre fogni a történteket, mert ha valaki megnéz a Nakalele Pointnál készült felszíni videók közül párat, elég egyértelműnek látszik hogy itt bizony számítani kell az erős hullámzásra.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Um El Faroud Wreck

Malta

3/6 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésroncs merülésmesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés