»» ««

Hosszú böjt

Egyéb

Négy éve nem evett egy mélytengeri ászkarák Japánban.

Több mint négyéves böjtöléssel lepte meg gondozóit egy japán akvárium mélytengeri ászkarákja, azonban az állat az önkéntes élelemmegvonás ellenére teljesen egészséges.

A Mie prefektúrában található Toba akváriumban tartott hím ászkarák legutóbb 2009 januárjában vett magához táplálékot, amikor egy makrélát kapott gondozóitól, azóta azonban több mint 1500 napja nem evett semmit. A 29 centiméteres testhosszú, egy kilogrammos tengeri élőlény hosszú böjtölése ellenére teljesen egészséges - közölte az állat gondozóira hivatkozva a Kyodo hírügynökség szerdán.

A tenger mélyén élő, dögevő ászkarák biológiájáról keveset tudni, így egyelőre rejtély, hogy miért hagyott fel a táplálkozással, illetve miért tudott ennek ellenére is egészséges maradni az állat, amelynek természetes élőhelye a Mexikói-öböl és a Karib-tenger térsége.

Az ászkarákok természetes környezetükben ritkán jutnak táplálékhoz, ezért testük az energiatakarékosság okán félig hibernált állapotban van, májukban pedig jelentős zsírtartalékokat halmoznak fel a szűkösebb időszakokra. Emiatt elképzelhető, hogy a kérdéses példánynak továbbra is vannak tartalékai - fejtette ki Taeko Kimura, a Mie Egyetem kutatója a Kyodónak. Ugyanakkor a Toba akvárium korábban otthon adott egy olyan ászkaráknak, amely egészséges étvágya ellenére elpusztult, ezért a böjtölő példány gondozói értetlenül állnak a helyzet előtt.

[ MTI ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Excalibur / Suzanna Wreck

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 21m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés