»» ««

Védelem Indonéziában

Környezetvédelem

A cápák és a mantaráják fellélegezhetnek az ázsiai országban, mert mostantól törvény védi őket.

Indonézia bejelentette a cápa- és mantarája-menedék létrehozását, az elsőt az ún. Korallháromszög nyüzsgő élővilágú területén. A környezetvédők üdvözölték a 46,000 négyzetkilométernyi területre kiterjedő védelmet, ami sokat jelenthet a túlhalászat és klímaváltozás által fenyegetett tenger számára.

Raja Ampat helyi kormányzata a közelmúltban jelentette be azoknak a szabályoknak az életbe léptetését, ami tiltja a cápák halászatát és uszonyozását a búvárok által is igen kedvelt régióban. Egy környezetvédő szervezet elnöke áttörést jelentőnek nevezte ezt a törvényt. Rámutatott, hogy tudományos kutatások igazolják, mennyivel többet ér egy cápa vagy manta élve mint eladva, hiszen ezek az állatok sok turistát vonzanak a világszínvonalú búvár úticélra, és így jelentős bevételt hoznak az országnak.

A tudósok már figyelmeztették a Dél-Kelet-Ázsiában található országokat, hogy a tenger élővilága veszélyben van, sajnos a tenger melegedése sok kárt okoz. Ugyanígy problémás a túlhalászat, de a korábbi kisebb részeken életbe léptetett védelem kiterjesztése segíthet majd a cápaállomány lassú regenerálódásában. A cápák jelenléte a tengerben ugyanis nagyon fontos, hiszen a táplálkozási lánc csúcsán álló ragadozókról van szó.

A manták védelmében is segíthet a menedék, ugyanis ezek száma is erősen lecsökkent, bizonyos ázsiai gyógyszerekhez ugyanis gyakran felhasználják az állat kopoltyúit. A cápákról pedig mind tudjuk, a cápauszony-leves miatt esnek a halászat áldozatává, a becslések szerint évente 73 milliót mészárolnak le a nagy kereslet miatt. Némelyik faj állománya 75 százalékkal esett vissza, de állítólag olyan cápafaj is van, amely egyedeinek száma 90 százalékkal esett vissza. Indonézia sajnos élen jár a cápa- és rájahalászatban, a világ egyik legnagyobb exportőre.

[ thejakartaglobe.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 39. nn_diver 2013 már 01. 13:19  
:-))))))))))))  Bocs ez Démonnak szólt
 38. Garfield33 2013 már 01. 11:02  
Csak nyugodjon meg, Démonka, ilyenkor az a legfontosabb
 37. Bunny 2013 már 01. 08:23  
Mélyen egyetértek a hölggyel, fel sem tűnt hogy nem a gh-ban vagyunk. Üdvözlettel, az admin :)
 36. Zook 2013 már 01. 01:11  
:)
 35. azarabdémon 2013 már 01. 01:03  
Tisztelt Admin! A topik tartalma és címe miatti disszonancia miatt panaszt kívánok benyújtani.
Valószínűsítem, hogy a "nulla" Indonéziában is páros szám, így kérem az alanti ápoltak Gumiszobába való áthelyezését, ahol továbbra is megvitatnák, hogy a minusz egy sör és a plusz egy sör közt origo sörük van.
Köszönettel:
i
A további 34 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Tulamben, Drop Off

Indonesia

5/9 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.6) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal csikóhal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés