»» ««

Zátonyrombolók

Környezetvédelem

A thaiföldi Phuket közelében is akadnak olyanok, akik a pillanatnyi haszonért cserébe nem kímélik a tengert.

Egy tengerbiológus, Dr Nalinee Thongtham, aki a phuketi tengerbiológiai központban dolgozik, a közelmúltban sokkoló dologgal szembesült merülés közben. A szigetnél levő egyik korallzátonyon egy cég rendszeresen szervez "víz alatti sétát" azoknak, akik nem rendelkeznek búvárkodással, esetleg még úszni sem tudnak. A cég pedig úgy alakított ki kényelmesebb "sétautat", hogy felbérelt pár embert, akik 300 négyzetméternyi területet "megtisztítottak", eltüntették innen a korallokat. Ráadásul a víz alatt gyaloglók eleve komoly károkat okoznak.


A következő nap reggelén Dr Thongtham a helyi piacon sétálva azt látta, hogy rengeteg, a helyi zátonyon élő halat és rákot kínáltak eladásra. A népszerű éttermeket nagyon sokan keresik fel, és ezért a következményekkel nem törődve túl sok halat fognak ki a zátonyokról, amelyek állapota rohamosan romlik. A tudós többekkel együtt sürgeti, hogy sokkal szigorúbban lépjen fel a kormányzat a tengeri élőhelyek védelme érdekében, mert ha a folyamat visszafordíthatatlanná válik, el fognak maradni a ma még sok pénzt hozó turisták is. A víz alatti sétákhoz hasonló programokra sokan fizetnek be, akik nem tudnak a víz alatti mozogni, esetleg nem is törődnek azzal, mire lépnek rá, és az a szervezők felelőssége, hogy odafigyeljenek a vendégeikre. Valamiért viszont a cégek nem mérik fel, hogy ha nem lesz mit nézni pár év múlva, akkor nem lesz bevétel sem.

[ phuketwan.com nyomán ]
Minden információt Thaiföld-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Boulder City

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 19m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés