»» ««

Bálnató

Egyéb

Kínában egy hatalmas mesterséges tóban akarnak fogságban tartani tengeri emlősöket.

Kínában elég sok dolog terén gondolkodnak nagy léptékben. Hsziamenben például a város közelében levő egyik lakatlan szigetén nem egyszerű delfináriumot terveznek, hanem egy hatalmas mesterséges tavat alakítanak ki. A munkálatok lassan befejeződnek, a medert már kiásták, most a partszakaszt rendezik. A tó vizének megfelelő minőségét úgy biztosítanák, hogy folyamatos kapcsolatban lesz majd egy csatorna révén a tengerrel.

A delfineknek szentelt kiállítás, az életükről szóló tájékoztató létrehozásával szeretnék a látogatókat megismertetni ezekkel az emlősökkel, és elérni azt, hogy az emberek jobban odafigyeljenek a védelmükre. (A szerk. megjegyzése: mindehhez természetesen néhány fogságba ejtett állatra is szükség lesz a tóban, és ha netán belépő is lesz a szigetre, a projekt máris sikeres lesz- nem a delfinek szempontjából.) A bálnáknak és delfineknek otthont adó tó az első ilyen létesítmény lesz Kínában.

Két palackorrú delfint már be is költöztettek a tóba, de az év végéig még több fog érkezni. A 900 méter hosszú, 400 méter széles kis szigeten a kínai fehér delfinek szaporítására szakosodott központ is helyet kapott.

Kínában egyébként nagy a kereslet a delfinekre, egy Salamon-szigeteken delfinfogással foglalkozó halász, Robert Satu nemrég kezdte újta a felfüggesztett tevékenységet, mert állítása szerint a kormány ígérete ellenére nem tudott neki más bevételforrást biztosítani. Amint híre ment neki, hogy ismét delfineket fog be és exportál, több mint száz delfinkereskedő jelentkezett nála, az első 28 delfint pedig hamarosan el is küldi Kínába. Még mindig nagy üzlet a delfinkereskedelem, és a kínai bálna- és delfintó esetén is előfordulhat, hogy inkább a pénzről szól a projekt mint a delfinvédelemről.

[ whatsonxiamen.com, solomonstarnews.com nyomán ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Vaageli Faru Thila

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés