»» ««

Szabadtüdőzés a haditengereszetnél

Egyéb

A SEAL egységek katonáinak speciális kiképzésébe a szabadtüdőzés is belefér.

Az amerikai haditengerészet híres SEAL egységébe nem kerülhet be akárki, az itt szolgáló katonák kőkemény kiképzéséről nem kevés dokumentumfilmet láthattunk már.


A víz alatti vészhelyzetek megoldásában viszont nem csak a készülékkel kell gyakorlatot szerezni, hanem anélkül is, és ezért Kirk Krack szabadtüdős búvár részt vesz a kiképzésben. Segít megtanítani a katonáknak azt, miként kell váratlan helyzetekben levegővisszatartással is hatékonyan cselekedni. Ezt a képzést szörfösöknak is ajánlja, akik néha hosszú ideig akaratukon kívül a víz alá kerülnek egy nagyobb hullámban.

Kirk Krack a szabadtüdős képzésen túl dolgozott már szabadtüdős rekordekkel, és más sportolók felkészítését is segíteni szokta. A híres illuzionista, David Blaine is hozzá fordult, amikor egy vízzel tölt tartályból történő szabaduláson alapuló mutatványra készült. Krack egyébként eleinte inkább készülékkel merült, 13 éves korábban búvárkodott először, de mostanában előnyben részesíti az általa természetesebbnek érzett szabadtüdőzést. A különbséget nagyjából úgy írja le, hogy készülékkel merülni olyan, mint amikor valaki egy úton hajt végig az erdőben, a szabadtüdőzést viszont egy nem kiépített úton történő túrához hasonlítja.

A szabadtüdőzés során a búvár teste alkalmazkodik ahhoz, hogy nincs folyamatos lélegzés, lassul a szívverés, a szervezet spórol az oxigénnel. Ám pont emiatt veszélyes is ez a kedvtelés, tehát a profi oktató mindenkinek azt javasolja, ne merüljön egyedül.

[ blog.usnavyseals.com ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tulamben, U.S. Liberty Wreck

Indonesia

14/20 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

parti merülésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa csikóhal teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés