»» ««

Lassuló ütemben bővül az európai turizmus

Egyéb

A gazdasági nehézségek ellenére 3,8 százalékkal bővült 2012-ben az európai turizmus a Tourism Economics adatai szerint.

A pozitív tendencia mögött - a gazdasági klímának megfelelő fogyasztói trendekkel összhangban - elsősorban az erősödő régión belüli forgalom áll. A regionális légi közlekedési adatok is erősödő keresletre utalnak, és a szállodai foglaltsági adatok is ezt erősítik meg. A 2013-ra vonatkozó első európai turisztikai statisztikai adatok szerint is a kedvezőbb árú és közelebbi desztinációk, illetve a belföldi turizmus népszerűsége növekszik - írja közleményében a nemzeti marketingszervezet.

Az Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission - ETC) nemrégiben tette közzé "European Tourism 2013 - Trends & Prospects" című első negyedéves jelentését. A legtöbb európai desztináció 2013 első negyedévében a külföldi vendégek és vendégéjszakák számának növekedését tapasztalta, ám a növekedési ütem elmarad a 2012. évitől.

Az STR Global European Hotel Review 2013. január-márciusi adatai szerint a vizsgált 25 ország közül 12-ben csökkentek a szállodai foglaltsági mutatók, Európa egészét tekintve 1,2 százalékos növekedés tapasztalható. Az európai légi forgalmi adatok megerősítik, hogy 2013-ban tovább folytatódik a 2012-ben tapasztalt lassuló ütemű bővülés, amely elsősorban az Európán belüli forgalomnak köszönhető.

Rövid távon az intenzívebbé váló európai promóció és a gyenge euró, hosszabb távon pedig az adócsökkentések és a vízumeljárások egyszerűsítése teheti még vonzóbb úti céllá Európát a tengerentúli piacokon.

[ MTI ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Panorama Reef

Egypt, Red Sea

5/8 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 39m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa mantarája teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés