»» ««

2013-ban is vár a Buborék búvárközpont

(Hirdetés)

A Buborék búvárközpont Krk szigetén négy hajóval idén is élmény dús merülési programokkal illetve változatos szállással várja az adriára látogató búvárokat.

A Krk-i Buborék búvárközpont évtizedes fennállása óta méltán ismert a hazai búvárok között. Egyik tagadhatatlan előnye, hogy a határhoz leközelebb Krk szigete található, így a lejutás igen hamar megoldható. Emellett bár sziget, híd vezet át, így nem vagyunk komp menetrendhez sem kötve. Szintén különleges és egyedi szolgáltatás, hogy mivel Szarka Géza, a bázis tulajdonosa Krk-ön él, így gyakorlatilag egész évben várja a búvárokat, nem csak a tipikus nyári szezonban.

Albumhoz klikk a képre.

A bázison keresztül a merülési lehetőségek széles tárháza érhető el, hiszen négy hajóval dolgozik a sziget mindkét oldalán. A Buborék saját Obelix nevü hajója kimondottan a búvárok kiszolgálására épült. A mediterrán naptól árnyékot adó tető véd, hatalmas a tér a búvár fedélzeten, kényelmes a vízbejutás és kis konyha, sőt, még mellékhelyiség is található rajta. Segítségével főleg Cres szigetének csodálatos merülőhelyei érhetőek el, ahol élővilágban dús falak, barlangok várják a búvárokat.
Ugyanerre a régióra igénybe vehető a Riba-T nevű hajó, ahol még asztalok, padok várják akár a búvárokat, akár a hajókázáshoz kedvet kapó kísérőket. Mivel a Riba-T halászhajóként is üzemel, így ott elérhető a népszerű "fish picnic", amikor a halászhajón aznap kifogott friss halat helyben elkészítik és felszolgálják a vendégeknek.

A Buborék búvárközpont idén még szorosabbra fűzte a köteléket a Silo faluban található Neptun búvárbázissal. Eddig jellemzően Krk legnépszerűbb roncss, a Peltastis megmerülésekor találkozhattak ezzel a csapattal a Buborék vendégei, bár már az elmúlt évben is népszerű volt a parti merülést előnyben részesítők körében.
Mostantól a Buborék búvárközpont teljes körű szolgáltatást nyújt a helyszínen, nem csak palack, hanem felszerelés is bérelhető ott akár a tanfolyamos, akár a már végzett, de parti merülésre vágyó búvárok számára, miközben élvezhetik a bázis nyújtotta kényelmet.
A helyszínen a búvárokat szépen kiépített parti merülőhely (18 méteres fal és hét csónakroncs) mellett parti kávézó, wc, tus és strand is várja. A bázis két hajója is a vendégek rendelkezésére áll nem csak a Peltastis roncsa, de több, a sziget keleti részén lévő merülőhely is elérhető általuk.

Albumhoz klikk a képre.
Szállásként a már ismert és kedvelt magas színvonalú Adrijan apartmanház kettő és négy fős klímatizált aparmanokkal, a ház előtt hatalmas parkolóval várja a búvárokat.
Mellette a silói bázisszállás is elérhető négy fős, közvetlenül a bázis felett található aparmanokkal. Természetesen önálló apartmanos elhelyezést is kérhetünk akár Krk-ön, Silón vagy épp a sziget kisebb, csendes falvaiban igényeinknek megfelelően.

Sokszor felmerül az utazóban, hogy mi lesz ha rossz az idő, ha fúj a szél és nem lehet hajózni esetleg még az eső is csepereg?

Krk szigetén ilyenkor sem kell pánikba esni, vagy rémülten lemondani a nyaralást! Aki búvárkodni akar a silói part merülés szinte mindig elérhető, hiszen szélvédett és fedett helyen tudunk öltözni, de emellett a sziget felszíni látnivalókban is bővelkedik.

Érdemes meglátogatni az északi részén található Biserujka cseppkőbarlangot, ahol a legendák szerint a kalózok rejtették el kincseiket. Ha aranyat vagy gyémántot nem is, de csodálatos természeti képződményeket biztosan találni fogunk.
Szintén érdekes lehet délen a baskai akvárium, ahol bepótolhatjuk ha a merülések során pont lemaradtunk a macskacápáról, és sok más kis település tartogat érdekességet, borkóstolókat, időszakos látnivalókat.
Krk belvárosában járva semmiképp ne hagyjuk ki a sétát a várban, a főtéren pedig érdemes betérni a bázishoz tartozó Konoba Andreja étterembe, ahol a horvát specialitásokból válogathatunk kedvező áron, hiszen a bázis vendégei kedvezményt is kapnak.

Ha a Krk-i Buborék búvárbázist választja az utazó, 2013-ban is élményekben gazdagon térhet haza. Bővebb információkért látogassátok meg a búvárbázis weblapját.

http://www.buborek.hu


Merülőhelyek

South Tip

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhelymantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés