»» ««

Karlobagi nyár 2013

(Hirdetés)

A Seahorse DC ebben az évben is csodás környezetben, kedvező árakkal várja a vendégeket.

Albumhoz klikk a képre.
Az Adriai-tenger szerelmesei minden évben várják a szezon kezdetét. Számukra remek hír, hogy Horvátországban már szép az idő és sokan merülnek, a karlobagi Seahorse Diving Center is teljes gőzzel üzemel.

A bázis régi vendégei már jól ismerik a bázis által nyújtott lehetőségeket, az újak kedvéért viszont érdemes pár szót ejteni ezekről. A bázis egy nagyon szép öböben található, a Vila Mimi épülete előtt nagy parkoló van, a teraszokról pedig pazar kilátás nyílik az égszínkék tengerre. Nyáron lehet napozni, a sekély öbölben lubickolni vagy kicsit távolabb úszni egyet. Persze a csúcsszezonban itt pezseg az élet a búvárbázis miatt, tehát aki jobban szeretne elvonulni, máshol is bérelhet szállást magának és családjának a bázison keresztül, ők ismerik a kínálatot, és az anyagi lehetőségekhez igazítva tesznek ajánlatot.

A többséget persze a merülés érdekli elsősorban, és nem is kell csalódniuk. A Seahorse DC villámgyors hajójával a legtöbb merülőhely kevesebb, mint 10 perc alatt elérhető. Az egyik helyhez még ennyi sem kell: a bázis saját öblében is sok apróság él a gébektől kezdve a tintahalakon és morgóhalakon át a különféle rákokig. Az itteni parti merülés olyan érdekességeket is tartogat, mint hajóroncs nagyobb darabja, ez akár nagylátózással próbálkozó fotósoknak is jó gyakorlóterep, míg a kicsit mélyebben fekvő amforák mindenki számára élményt jelentenek, hiszen régmúlt idők tanúi ezek, amiket csak mi, kiváltságosok láthatunk: a búvárok.

Persze mindenki kiváltságosnak érezheti magát akkor is, ha a Cristofor Reef végtelen vörös gorgónia-mezői mellett merülhet. Jó példa ez a hely arra, hogy nem csak a nagyobb mélységekben töltött időről szól a merülés, hiszen a sekélyben halak sürögnek-forognak, polipok és méretes tengeri pókok bújkálnak. Fényjátékos üregek, látványos falak, változatos élővilág teszik érdekessé a merüléseket. Nem csak az átlagbúvárnak élvezetesek ezek a csobbanások, hanem a témára vadászó búvárfotósok sem unatkoznak.

Akik gyakran járnak az Adriára, tudják jól, sokat nyom a latban hogy nagy a rugalmasság az időbeosztás és a költségek tervezése terén. Ráadásul az eddig is egyszerű határátlépés még simább ügy lesz, hiszen Hovátország július 1-től az Európai Unió teljes jogú tagja lesz. Az utazókat kevés változás érinti, de nyilván sokan fognak otthonról több dolgot hozni az utazásra. Így az Adriára azok is eljuthatnak, akik kevesebbet szeretnének költeni.

Még a búvárkodásról sem kell lemondani, mert ha valaki csak egyet merül, akkor sincs felár, 6-8-10 merülés foglalása esetén ajándék merülés(eke)t kap. Vannak kedvező csomag ajánlatok a hét elején érkezőknek, és ha valaki hosszabb ideje nem merült, a bázis felkészült oktatójának felügyeletével vehet részt egy ismeretfelfrissítő kurzuson, családtagjai pedig akár egy intrómerülésen vehetnek részt. A bázis gondosan karbantartott felszereléseket ad ki bérlésre, emellett kezdő és továbbképző tanfolyamokból választhat minden képzettségi szintű búvár.

Aki nem szeretne kimaradni az idén nyáron a karlobagi búvárkalandokból, bátran érdeklődjön a Seahorse Diving Center elérhetőségein, személyre szabott ajánlatokat tudnak kínálni egyedi vendégek, búvárcsoportok és túraszervezők számára is.

A Seahorse DC honlapja


Merülőhelyek

Anemone Reef

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 4-10m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa csikóhal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés