»» ««

Pagi búvárkalandok 2013

(Hirdetés)

Egész szezonban, minden időben érdemes ellátogatni a tenger szerelmeseinek Stara Novalja faluba a Blue Bay DC-hez.

A Pag szigeten található Blue Bay DC már hosszú évek óta az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar búvárbázis az Adrián. Sokan ismerik színvonalas szolgáltatásait, és a változatos, izgalmas merülőhelyeket Stara Novalja környékén, amik kedvéért útra kelnek az adriai merülések szerelmesei. Legyen akár sok merüléses búvártúra, aki családi nyaralás, érdemes felvenni a kapcsolatot a bázissal, mert a helyismeretnek és a szakértelemnek köszönthetően mindenben tudnak segíteni.

A visszajáró vendégek alapvetően ebben az évben is a szokásos színvonalas szolgáltatásokra számíthatnak. A bázis közvetlenül a vízparton van, a tenger pár lépéssel elérhető. A recepción több nyelven be lehet jelentkezni, aki a bázison száll meg, hamar el is foglalhatja saját fürdővel ellátott szobáját. Ezeket folyamatosan karbantartják és megújítják, hamarosan valamennyi új, meleg színárnyalatú festést kap. A bázis dolgozói emellett más, a közelben levő házakban is tudnak apartmant foglalni. Mindenféle beosztású, pároknak, családoknak vagy baráti társaságoknak megfelelő szálláshelyek sokasága akad Stara Novalja faluban, többféle árkategóriában.

Albumhoz klikk a képre.

A búvárokat a tágas felszereléstárolóban saját ládákba pakolhatnak. Van bőven hely szerelni és készülődni is. Akinek bármilyen felszerelése hiányzik, minőségi dolgokat kölcsönözhet, például komputert is, illetve jelképes összegért a hűvös vízre való tekintettel rövidruhát. Természetesen a nitrox töltés sem probléma.

Nagyon jók a bázis adottságai a kezdő búvárok számára, tehát aki az Adrián szeretne tanfolyamozni, Pagnál nem nagyon talál ideálisabb helyszínt. A lassan mélyülő bázis előtti partszakaszon mindenki biztonságos körülmények között kóstolhat bele a búvárkodásba, vagy frissítheti fel tudását, aztán a gyorsan elérhető hajós merülőhelyeken gyűjthet új élményeket. Érdemes felvenni a kapcsolatot a bázissal, akik személyre szabott ajánlatokat tudnak tenni, mint ahogy csoportszervezők számára is vannak figyelemreméltó lehetőségek.

A merülőhelyek közül többet jól ismerhetünk már a búvárfotósok itt készült képeiről. A sekély, de igen látványos Vörös zátony-barlangban például több figyelemreméltó fotó született, de a bázis előtti parti merülőhely csikóhalai, gébjei, csigái, pókhalai vagy polipjai is sok képen kaptak főszerepet. Ez a hely sok fotós szívének kedves, hiszen órákat lehet itt eltölteni a nézelődéssel, témakereséssel, és egy palack levegő igen sokáig elegendő. Persze jól ki kell nyitni a szemét a búvárnak, mert az élőlények egészen változatos módjait ismerik az elrejtőzésnek, néha a sziklák között felbukkanó tapadókorong, máskor a "pislogó" homok jelzi azt, hogy bizony vannak lakói az elsőre kihaltnak tűnő részeknek is.

A merülőhelyek száma mindig bővül, hiszen a vendégek szeretik az újdonságot. Nem régóta merülhetik például az izgalmas Vojska nevű helyet, ahol 30-40 méter között több tucat vörös gorgóniát csodálhatnak meg, feljebb emelkedve pedig sok csiga bújik meg a színes szivacsok közt. A titok természetesen itt sem olyan nagy titok: aki odafigyel az eligazításra, és lámpát is visz magával a mélység színeinek feltárásához, biztosan nem fog csalódni a Pag szigeti merülőhelyekben. A bázis gyors hajóival még a távolabbi helyek is pár perc alatt elérhetők, ebben az évben is a két kényelmes gumitestű motorcsónakkal szállítják a búvárokat.

Ez az év is sok remek kalandot kínál tehát a Blue Bay DC vendégei számára. Mi, búvárok igazán szerencsések vagyunk, hiszen az időjárás nem befolyásolja annyira a kedvtelésünk űzését: eshet vagy sem, mi úgyis vizesek leszünk, tehát nyugodtan hajóra szállhatunk. Szelesebb napokon felfedezhetjük a parti merülőhelyet, ami nem csak fotósoknak érdekes. Kár is az időjósokra figyelni- aki szeret búvárkodni, inkább lepje meg magát pár jó merüléssel Pag szigeten. És egy jó tanács: a sziget idén is nagyon népszerű, aki nem szeretne lemaradni a kompról a zsúfoltság miatt, érkezzen időben a kikötőbe!

A Blue Bay DC honlapja


Merülőhelyek

Sha´ab Sheer West

Egypt, Red Sea

1/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 3.3) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés