»» ««

Egy lépéssel a károkozók mögött

Környezetvédelem

Phuket közelében próbálják az óvatlanok által okozott rongálás nyomait eltüntetni.

A közelmúltban számoltak be arról Thaiföldön, hogy a víz alatti sétálós programok során a megfelelő útvonalat a korallok rombolásával alakították ki, és maguk a vendégek is gyakran vigyázatlanok voltak, tehát bizonyos helyeken súlyosan megrongálódott a korallzátony.

Önkéntes búvárok vettek ezek után részt a károk felmérésében, és lehetőség szeriint a megpróbálják a helyreállítást is. Dr Nalinee Thongtham tengerbiológus vezeti a 100,000 baht költségű munkálatokat a Phuket Marine Biological Centre részéről. ő állt az élére az akciónak, miután fény derült a Khai Nai szigetnél történtekre, ahol a korallromboló cég 300 négyzetméteren törte le a korallokat, hogy a terület így "biztonságos" legyen a minden előképzettség nélkül víz alá küldött sétálók számára. A jellemzően kínai és koreai turistáknak egy része még úszni sem tud, tehát kézenfekvő a számukra hogy a mélyben is gyalogolnak, de értelemszerűen nem is képesek óvatosan mozogni.

Noha abban bíztak, a cég felhagy a tevékenységével, az önkéntesek munka közben ismét megpillantották a hajót. Azt gyanítják, a víz alatti sétát egyszerűen csak máshol folytatják majd, hiszen ez egy jövedelmező üzletág. A rendőrség arra hivatkozik, hogy csak akkor tudnak fellépni a károkozókkal szemben, ha tetten érik őket. Dr Nalinee és az önkéntesek viszont most inkább arra koncentrálnak, hogy a letört korallokat újból felállítsák, fémhuzalokkal és szegekkel rögzítsék őket. Az pedig a rendőrség feladata, hogy elcsípje a környezetkárosító bűnözőket és betartassák a törvényeket, mert a civil szervezetek csak felhívhatják a figyelmet a problémára, de nem tehetnek semmit a rongálókkal.

[ phuketwan.com nyomán ]
Minden információt Thaiföld-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Ras Abu Soma

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés