»» ««

Agresszív angolna

Külföld

Nagyon súlyos sérüléseket okozott egy váratlanul támadó angolna egy búvár arcán.

A 48 esztendős ír Jimmy Griffin úgy véli, igazán szerencsésnek mondhatja magát, amiért egyáltalán életben maradt az ijesztő baleset után: a tengeri angolna gyakorlatilag kiharapott egy darabot az arcából. Griffin már két évtizede merülő rutinos búvár, aki éppen a part felé igyekezett Killary Fjordban, Galway megyében, amikor az állat megtámadta.

- Hirtelen valami úgy megütött, hogy azt hittem, valaki arcon vágott - mesélt az esetről Griffin. - Úgy éreztem magam, mint egy rongybaba. Az állat belekapaszkodott az arcomba, és dühödten rángatott. Harapta, húzta és tépte az arcomat. Annyit tudtam csak, hogy valami megtámadott, de pontosan nem tudtam akkor még, mi is történt. Az arcom bal oldalában egy rémisztő zsibbadást éreztem. A reduktorom kiesett a számból, és alig láttam valamit, az arcomból ömlő vér ugyanis a szemem előtt kavargott. Olyan sötét volt, mint a polipok által kilövellt tinta.

Griffin egy búvárfelszerelés-gyártó által szervezett promóciós merülésen vett részt, ahol új termékeket mutattak be. Annak köszönheti életét, hogy nagyon sokan siettek a segítségére, és gyorsan kórházba juttatták- ez volt a szerencséje a szerencsétlenségben. A búvár nagyon hálás a plasztikai sebészeknek, akik rengeteg öltéssel igyekeztek helyrehozni az arcán keletkezett sérüléseket, és azt mondják, a heg alig fog majd látszani.

[ independent.ie ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Bunny 2013 júl 15. 09:22  
No igen, azért se a muréna, se az angolna nem öleb, mint sokan hiszik. Cápa se, sőt emlékszem mekkora körbe kerültük Balin a triggerfisht ami mindenkit megtámadott a roncs közepefelé. És akkor nem is beszélek a kertitóban lakó teknősökről, akik a félős állatkákból most már támadó vadakká léptek elő :)

Merülőhelyek

Sha´ab Sheer West

Egypt, Red Sea

1/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 3.3) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés