»» ««

Halálos cápatámadás

Külföld

Reunion szigete mellett egy sznorkelező fiatal lány volt az áldozat.

A 15 éves francia lány a parttól alig pár méterre úszott a vízben maszkkal és légzőcsővel, amikor a támadás érte. A helyszín egy olyan partszakasz volt, ahol a cápaveszély miatt tilos a fürdőzés.

Az Indiai-óceánban, Madagaszkártól keletre található Reunion szigete hivatalosan Franciaországhoz tartozik, és ebben az évben már volt a partjai mentén egy végzetes cápatamádás, és sajnos a korábbi években is voltak hasonló balesetek. A francia tinédzser Saint Paul Bay közelében, a sziget északnyugati részén ment a vízbe, ahol nincs semmilyen felügyelet a parton, és a fürdőzést tiltják a cápák gyakori felbukkanása miatt. A lánnyal együtt úszó barátjának nem esett bántódása. Egyébként nagyon ritka eset, hogy a cápa nem szörföst, hanem vízben úszót támad meg.

A helyi hatóságok éppen ebben a hónapban adtak ki figyelmeztetést, hogy egyre több cápát látnak a partok mentén. Egy képviselő szerint a Saint Paul Bay mellett hat éve létrehozott, korallzátonyok védelmét célzó védett övezet terített asztal a ragadozók számára a halak nagy száma miatt. A cápák halászata egyébként nem tilos a sziget mellett, de 2009 óta jórészt felhagytak vele, amióta kiderült hogy a húsuk mérgező. Emiatt a becslések szerint a tigris- és bikacápák száma többszörösére emelkedett.

Az elmúlt időszak támadásai miatt Reunion azt indítványozta, hogy a francia hatóságok béreljenek fel halászokat akiknek 20 cápa kifogása lett volna a feladatuk, de a központi kormányzat elutasította a nagyobb léptékű cápairtást.

[ Guardian nyomán ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Sabina

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés