»» ««

Bravúros bálnamentés

Egyéb

Két amerikai halász egy kötélbe gabalyodott bálnát szabadított ki.

A két Virginia Beach-en lakó férfi a Rudee Inlet közelében vette észre a veszélyeztetett fajba tartozó bálnát. Pat Foster kapitány és segítője, Adrian Colaprete a Wave Runner nevű hajó legénységét alkotja, és éppen a tenger élővilágát kutató tudósokat vittek ki a vízre. Pat vette észre a távolban a furcsán mozgó tengeri emlőst, és úgy döntött, közelebbről is megnézi. A fedélzeten levő azonosították, hogy milyen fajhoz tartozik, és az is kiderült, az állat bajban van. A bálna ugyanis kötélbe gabalyodott, és az ahhoz kötött halászati eszközöket vonszolta magával.

Pat és Adrian úgy döntött, hogy megpróbálnak segíteni az állatnak. Először megnézték, milyen irányban mozog, aztán Adrian, aki tapasztalt búvár, beugrott a vízbe hogy onnan nézze meg, mit lehet tenni. Úgy érzékelte, a bálna jól fogadja a jelenlétét, tehát lebukott hozzá és elvágta a kötelet, ami után az a hozzá kötött dolgokkal együtt a mélybe süllyedt, a bálna pedig tovább tudott úszni.

A helyi törvények szerint a veszélyeztetett fajba tartozó tengeri emlősök megközelítése tilos, és a bajba került állatok kiszabadítása az arra képzett csapatok feladata. Az állatok nagy mérete miatt ugyanis ez veszélyes is lehet, az állatot kiszabadító búvárok pedig igyekeznek a levágott köteleket is a felszínre hozni, hogy azokat később megvizsgálhassák.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Neufeldersee

Austria (Österreich)

11/18 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) könnyű körülmények
max: 22m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés