»» ««

Közös gondolkodás a vizekről

Egyéb

Az édesvizekről kezdődik világkonferencia hétfőn Budapesten.

A Nemzetközi Limnológiai Társaság (SIL) hétfőtől öt napon át Budapesten tartja 32. kongresszusát, amely Változatos vizek - gazdag élet címmel az édesvizek biodiverzitásával, a főbb élőlénycsoportok ökológiájával, az édesvizek modellezésével és egyes események előrejelzésével foglalkozik.

A SIL egy nemzetközi tudományos szervezet, amely elsősorban a 21. század érdeklődésének és figyelmének középpontjában álló édesvizek tanulmányozásával foglalkozik. A szervezetnek jelenleg világszerte több ezer tagja van nyolcvannál is több országban. A társaság 1930 után másodszor rendezi Magyarországon kongresszusát - közölte a szervezet az MTI-vel.

A kongresszuson hét vitaindító, plenáris előadás hangzik majd el. Elhangzik előadás az emberek által kizsákmányolt folyók helyreállításáról, a trópusi és szubtrópusi kis folyások klímaváltozásra adott ökoszisztéma-válaszairól, az európai tavak példáján keresztül pedig bemutatják a klímaváltozás már észlelhető hatásait. Szó lesz még a csatornák, gátak vízszabályozásának folyókra, torkolatokra kifejtett hatásáról, a mediterrán tározók ökológiájáról.

A magyar limnológusokat Somlyódy László képviseli a plenáris előadók sorában, aki a Balaton vízszintjének kezeléséről beszél majd. A plenáris előadásokat követően 24 szekcióülést tartanak.

[ MTI ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Jibna

Sudan

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés