»» ««

Indul a cápavadászat

Egyéb

A francia hatóságok mégis úgy döntöttek, hogy a ragadozók irtása a jó módszer a támadások ellen.

Reunion szigeténél idén már a második halálos cápatámadás okozott riadalmat, 2011 óta pedig összesen öten vesztették életüket. Legutóbb egy 15 éves lányt ragadott el egy cápa a part közvetlen közelében, ami után néhányan felvetették, hogy ismét el kellene kezdeni a cápák szisztematikus halászatát. Most pedig a helyi hatóságok úgy döntöttek, kiterjesztik a tavaly indított "tudományos célú" cápabefogást. Eddig 24 állatot öltek meg, az újabb kampány során pedig a veszélyesnek tartott bikacápákra és tigriscápákra mennek majd a halászok, mégpedig ott, ahol a támadások történtek.

George Burgess, a Florida Natural History Museum cápakutatója egyből tiltakozását fejezte ki a terv ellen, amiben több a bosszúállási szándék, mint a tudományos háttér. Arra is rámutatott, a Reunionra utazó turisták közül a természetvédelem ügye iránt elkötelezettek bizonyára rossz szemmel nézik majd a cápavadászatot. A szörfösök közül viszont többen is támogatják azt, igaz, jelenleg ők is háborognak, mert bizonyos helyeken megtiltották hobbijuk űzését a hatóságok.

A cápák kifogását azért támogatják sokan, mert a legutóbbi esetben áldozatul esett fiatal lány halála nagyon felzaklatta a helyi közösséget. Az egy másik kérdés, hogy azonnal halászok indultak a térségbe, akik egy tigriscápát és két bikacápát is kifogtak ott, de egyikük gyomrában sem találtak emberi maradványokat, tehát a "gyilkos" cápák megkeresése enyhén szólva sem egyszerű feladat. Tény, hogy a sziget méreteihez képest az átlagosnál jóval több a súlyos kimenetelű cápatámadás, miközben a világ tengereiben milliószámra fogják ki ezeket a ragadozókat. Burgess szerint ezért nem az esztelen irtás lenne a megoldás, hanem egy olyan kutatás, ami választ ad arra, hol élnek a cápák a sziget körül, és miért támadnak az emberekre.

[ Huffington post nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gubal Island - Bluff Point

Egypt, Red Sea

3/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés