»» ««

A búvárkodás fontosabb, mint a golf

Egyéb

Egy neves búvárfotós szerint a Kanári-szigeteken is a búvárturimusra kellene a leginkább koncentrálni.

Oldalunkon elég sokszor foglalkoztunk a Kanári-szigetekkel, az ottani merülési lehetőségekkel, amelyekről ritkábban hallani. A negyedszázada itt búvárkodó Sergio Hanquet is megerősítette egy cikkben, hogy meglepően változatos ennek a szigetcsoportnak a víz alatti élővilága. Ráadásul az is sokat jelent, hogy az utóbbi évtizedben komolyan előreléptek a környezetvédelem területén, odafigyelnek a tenger megóvására.

Az egyik vitatott kérdés az elszaporodó tengeri sünök irtása, amit a szigetcsoportról könyveket és képeket publikáló Hanquet ellenez a jelenlegi ellenőrizetlen formában. A sünöknek is megvan a szerepe a tengeri táplálékláncban, az ellenük irányuló hadjárat elhibázottnak tartja. A szigetcsoport vizeiben élő cetekről viszont egyre többet tudunk, és a megfigyelésükre irányuló turizmust is sikerült fenntarthatóan szabályozni, tehát az állatokat sem zaklatják és a turisták is nagy élményeket szerezhetnek közben.

Az utazók között sokan a tenger szerelmesei, és ezért a búvárkodás is nagyobb figyelmet kaphatna a turizmuson belül, mert több bevételt hozhat mint a golfturizmus. Aronában, Tenerife déli részén már felismerték ennek a jelentőségét, igyekeznek fejleszteni az infrastruktúrát, és odafigyelnek arra hogy biztonságban hódolhassanak a kedvtelésüknek az ide látogató búvárok. Fotósversenyt rendeztek a területen, majd a spanyol búvárfotósokat várják ide a nemzeti bajnokságra, a távlati tervekben pedig akár egy világbajnokság megrendezése is szerepelhet.

Sergio Hanquet pedig folytatja tovább a saját munkáját, egy új, búvárok számára írt könyvön dolgozik, ami egy hasznos, sok információt tartalmazó kézikönyv lesz. A szerző azt szeretné, ha a búvárok többet tudnának a víz alatti élővilágról, hiszen mindig új és új csodát fedezhetnek fel maguknak. Éppen ezért Hanquet folyamatosan járja a szigetcsoport minden tagja körül a tengereket, és gyűjti az anyagot a kötethez. Ám a legjobban még mindig Tenerife déli részén szeret merülni, hiszen még mindig nagyon élvezi az itteni a búvárkodást, és a viszonylag kis területen továbbra is tud számára is új, érintetlen, látványos merülőhelyeket felfedezni.

[ diariodeavisos.com ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Spanyolország, Kanári-szigetek-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Koh Bon (pastel Ridge)

Thailand

1/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés