»» ««

Búvárkodás a képernyő előtt

Egyéb

Virtuális merülésen járható be egy elsüllyedt 18. századi hajó.

Az 1744-ben Plymouth-nál elsüllyedt HMS Victory első osztályú hajóról készült felvétellel az érdeklődők online "virtuális merüléssel" fedezhetik fel a tenger mélyén fekvő, nehezen megközelíthető roncsot.

A The Daily Telegraph beszámolója szerint a HMS Victory korának legfejlettebb hajói közé tartozott, parancsnoka Sir John Balchin admirális volt. A hajó Plymouth előtt egy viharban süllyedt el a teljes legénységgel a fedélzetén, összesen 1100 ember lelte halálát a tragédiában. A három fedélzettel rendelkező hajót, amelyet 110 bronzból öntött ágyúval szereltek fel, Nelson admirális azonos elnevezésű hajójának elődjeként emlegetik.

A roncsot 2008-ban fedezték fel, de a búvárok számára szinte megközelíthetetlen, mert forgalmas hajóút alatt fekszik, és nagyon erősek az áramlatok. Egy tengerkutató vállalat azonban most lehetővé tette, hogy a közönség online felfedezőutat tehessen a roncs körül, ugyanis távirányított eszközzel felvételeket készítettek a maradványokról. Az Odyssey Marine Exploration cég a victory1744.org honlapon tette közzé a videókat, amelyeken egyebek mellett a bronzágyúkat, a hajó deszkáit és vasöntvényeit is látni lehet.


A HMS Victoryt akkor érte a katasztrófa, amikor éppen visszatért egy sikeres, franciák elleni lisszaboni és gibraltári küldetésből.

[ MTI ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dibba´s Rock

United Arab Emirates

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 15m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Ólom eladó

Ár: 1.300 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés