»» ««

Rossz karma

Külföld

Egy ausztrál búvárt másodjára támadott meg cápa a tengerben.

Greg Pickering az ausztráliai Esperance közelében merült alá hogy kagylókat gyűjtsön, amikor megtámadta egy cápa, feltehetően nagy fehér. Az 55 esztendős búvár az arcán és a fején sérült meg. Ám 2004 márciusában már volt egy balesete, amikor szigonyos vadászat közben az másfél méteres cápa támadott rá.

Pickering ismert tagja a nyugat-ausztráliai szigonyos vadászok közösségének, a szövetségükben is szerepet vállalt. Mindig is rengeteg időt töltött a vízben, legyen akár munkáról, akár kedvtelésről szólt a merülés. Természetesen minél többet merül valaki, annál nagyobb az esélye annak, hogy veszélyes helyzetbe kerüljön, de a búvárok mindig igyekeznek óvatosak lenni. Ráadásul a kagylókért merülő búvárok és a szigonyos vadászok közössége nagyon összetartó, egy ilyen esetre mindenki odafigyel.

A súlyosan sérült búvárt mentőhelikopterrel vitték kórházba, míg a hatóságok azonnal cápahalászokat küldtek a térségbe, hogy megpróbálják elfogni a támadásért felelős ragadozót. Pickeringet egyébként egy, a közelben levő búvárhajó vitte ki a partra, ám ez a szakasz nehezen megközelíthető, ezért a mentés sem vol egyszerű feladat. A búvár a közelben lakik a családjával, és ezúttal egy hétköznapi merülést hajtott végre cége megbízásából, amikor a baleset történt.

A 2004-ben történt támadást egy bronzcápa követte el, ami a szigonnyal halászó búvár lábát ragadta meg, de nem okozott nagyon komoly sérülést. Pickering akkor azt mondta, az éhes cápa bármikor veszélyes lehet, teljesen váratlanul lendülhet támadásba. Ám tisztában volt a veszéllyel, és a merüléssel töltött évtizedek során gyakran találkozott a víz alatt cápákkal.

A mostani eset utáni cápakeresést a hatóság azzal indokolja, hogy ha egy emberre támadó cápa van a körzetben, amikor a nyári időszakban megtelnek a partszakaszok, akkor meg kell próbálni elfogni a veszélyes példányt. Nyugat-Ausztráliában eleve komolyan veszik a cápatámadások kérdését mostanában, hiszen 12 hónap leforgása alatt öt ember esett áldozatul a ragadozóknak. Ám egy nappal később le is fújták a vadászatot, mert nem találtak nagy fehért a térségben.

[ news.com.au nyomán ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. papuaparadise 2013 okt 11. 20:40  
Aki ennyire hülye, azért nem kár...
 2. Garfield33 2013 okt 11. 08:20  
Én is lattam szétharapott kezű dm-t Egyiptomban. őt barrakuda harapta meg.
Igaz, volt nála pár szigonnyal kilőtt sügér
 1. Bunny 2013 okt 10. 08:52  
Ha az ember egy véres antilop darabot a kezében lóbálva becsászkál az oroszlánok közé az bizonyára a rossz karma miatt van, hogy kétszer is megtámadják. Inkább a hülyék mázlija szerintem, hogy még él.

Merülőhelyek

Pulau Urun, North-East

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa csikóhal teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés