»» ««

Víz alatti séta Spanyolországban

Egyéb

Állítólag Gran Canaria lesz az első hely Európában, ahol Sea Trek programon vehetnek részt a nyaralók.

Persze a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria inkább csak jogilag tartozik az öreg kontinenshez, de a lényeg végülis az, hogy az eddig inkább egzotikus úticélokról ismert víz alatt sétálgatós program hozzánk közelebb is elérhető lesz.

Európában valószínűleg a más felfogás miatt sokkal gyakoribb az, hogy a víz alatti világ iránt érdeklődő nyaralók próbamerülésre fizetnek be valamelyik búvárközpontnál. Ugyan a merülést nem ők irányítják, mégis megtapasztalhatnak valamit a víz alatti lebegés élményéből. A Sea Trek egészen más élményt kínál, a különleges búvársisakot viselő turisták a tenger fenekén gyalogolva nézelődhetnek a mélyben. Ehhez nem szükséges semmilyen előképzettség, és biztonságos körülmények között tehetnek így nagyjából fél órás sétát.

Európában ilyen élmény csak zárt vízben volt átélhető eddig, egy angliai akváriumban. nyílt vízben a Gran Canaria déli részén levő Anfinál épül ki az első Sea Trek szolgáltatás. A sisak minden szempontból komoly technológiát képvisel, a nézelődést semmi nem akadályozza, a levegőellátást pedig számítógép szabályozza. A program világszerte nagyon népszerű, tavaly 250,000 Sea Trek túrán vettek részt a nyaralók. A legtöbb szolgáltató Hawaii-on illetve a Karib-tengernél van. Úgy vélik, a tenger élővilága Gran Canaria partjainál is van elég változatos ahhoz, hogy megérje beindítani a szolgáltatást. Ezt a fajta merülést sokan egyszerűbbnek gondolják a készülékes búvárkodásnál, és már nyolc éves kortól részt lehet benne venni. Ám néha érik kritikák is a víz alatt gyaloglást, mert gyakran komoly károkat okoznak az élővilágban az óvatlanabbak.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Little Brother / Small Brother

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

Suunto palacknyomás jeladó

Ár: 35.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés