»» ««

Csak egy uszonycsapás

Egyéb

Egy víz alatti fotós a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a bálnák közelségében óvatosnak kell lenni.

Napjainkban egyre többen merülnek kamerával, egyre több képet osztanak meg a különféle honlapokon, közösségi portálokon, és mindenki próbál izgalmas, feltűnést keltő fotót készíteni. El lehet ezt érni úgyis, ha valaki egészen váratlan módon közelít meg egy témát, de úgy is, ha maga a téma nagyon különleges.

Ha pedig már ott van a nagyvad, akkor a jó kép kedvéért mindenki igyekszik minél közelebb menni. Láthatjuk a sok pár centiről készült cápa fotót, manapság már a nagy fehérrel is ketrec nélkül merülnek a legmerészebb fotósok. Hasonlóan közel férkőznek a legapróbb élőlényekhez, aprócska élőlényekről készült makrókat láthatunk nap mint nap.

Egy bálnát elvileg nem kellene pár centis távolságból fotózni, de egy jó kép kedvéért sokan vállalnak kockázatot az elvileg békésnek számító tengeri emlősök közelében. Chris Coates búvárfotós egy hosszúszárnyú bálnát és borját akarta lefotózni Afrika keleti partjainál, és a felvétel szerint a hatalmas állat egyetlen uszonycsapása elég volt ahhoz, hogy rendesen odébb tegye őt. Szerencsére senki nem sérült meg az esetben, inkább csak meglepődött a fotós, amikor váratlanul odaúszott hozzá a bálna. Ugyan egész nap velük úszott, ekkora nyaklevesre biztosan nem volt felkészülve.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Giuseppe Dezza TA35 wreck

Croatia (Hrvatska)

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 33m, látótáv: 4-10m

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés