»» ««

Ország védelem alatt

Környezetvédelem

2017-re a Maldív-szigetek lesz a világ a legnagyobb tengeri rezervátuma.

Néhány nappal azt követően, hogy Ausztrália megalapított a világ nagyobb tengeri rezervátumát, a Maldív-szigetek elnöke bejelentette, hogy országa lesz az első a világon, aminek teljes területe védett lesz, és ezzel egyben a legnagyobb ilyen rezervátummá válik. Dr Mohamed Waheed mindezt az ENSZ fenntartható fejlődésről szóló Rio+ 20 konferenciáján jelentette be. Az elnök szót ejtett, milyen környezetvédelmi kihívásokkal kell szembenéznie országának, és arról, milyen munkát végeztek eddig. Így válhatott például UNESCO bioszféra-rezervátummá a Baa atoll.

A Maldív-szigeteket komolyan fenyegeti a tengerek emelkedő vízszintje. Azzal is számolniuk kell, hogy néhány, a vízből alig kiemelkedő sziget lakosainak új otthont kell találni. Az ország ezért minden fenntartható programot támogat, saját maga korlátozza az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. A tengeri élővilág gazdagságának megóvása szintén fontos cél, ez is a fokozott védelem mellett szól.

Az elnök beszédében rámutatott, hogy az ország gazdaságában ma már a fenntartható fejlesztés szemlélete ural mindent. Ezen a területen komoly sikereket értek. A turizmusra és a halászatra épülő gazdaság teljesítménye jelentősen bővül, miközben eredményesen dolgoznak ezeknek a fenntarthatóságán. Mind a két szektor további sikereihez fontos az, hogy az ország vizeiben továbbra is megmaradjon a bőség. Az elnök rámutatott, hogy míg náluk például már nem engedélyezett a pusztító vonóhálós halászat és a többi hasonló káros módszer, a térség más országaiban igen, és ez az egész térség halállományára kihatással van. A megoldást a védelemben látják, ezért a Baa atoll után az egész országot védetté kívánják tenni öt éven belül. Dr Mohamed Waheed minden, a konferencián résztvevő országot arra biztatott, hogy kötelezzék el magukat a környezetvédelem ügye mellett.

[ inhabitat.com ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Koh Doc Mai

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcsikóhal jelentős halraj nyílt vízben cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés