»» ««

Eltitkolt cápaharapás

Egyéb

Egy cápás túrákat szervező korábbi dolgozója szerinte cége utasította a hazugságra.

A 32 éves Tali Ena a North Shore Shark Adventures nevű cég egyik hajóján dolgozott matrózként. Mint elmondta, a munkája része volt, hogy időnként a vízbe kellett mennie a cápák közé, hogy eloldozzon egy kötelet, vagy kihozzon valamit ami a vízbe esett. Ena szerint a cég roppant nagy forgalmat bonyolít, dollármilliós üzletről van szó, hiszen egyetlen turista 96 dollárt fizet a túráért, és 75 dollárt kérnek a víz alatt készült videóért, amin látható a ketrecben levő búvár illetve a cápák. Az ex-matróz szerette munkáját, szívesen foglalkozott a vendégekkel, és persze a pénz sem volt utolsó szempont: a csúcsszezonban egyetlen hónap alatt 9000 dollárt is megkeresett.

Egy videokamera tartójáért ment vízbe néhány hónappal ezelőtt, amikor egy Galapagos cápa harapta meg a jobb kezét. A seb mély volt, és 20 öltéssel kellett összevarrni a sürgősségi osztályon. A cége viszont arra utasította, hogy hazudjon a sérülés okáról, és nem segítették anyagilag amikor rendezni kellett a kórházi számlát. Ena szerint maga Joe Pavsek, a cég tulajdonosa mondta azt neki, hogy tagadja le a cápatámadást, mert nem akart rossz reklámot a túráknak. Ezt az alkalmazott végül teljesítette is, másféle sérülésről beszélt a kórházban.

A cég képviselője szerint az egész történet csak kitaláció. Ám Ena birtokában van egy hangfelvétel, amin a hajó kapitánya arra utasítja, fociedzőként mutatkozzon be a sérült, és egy szót se szóljon arról, hogy cápanézős túrákat szervező cégnél dolgozik- vagy pedig kereshet magának új állást.

Ena akkor szembesült a problémával, amikor kiderült, a további műtét a kezén 10,000 dollárba fog kerülni. A cégnél független vállalkozóként dolgozott, így nem volt biztosítása, ami az ilyen kiadásokat fedezte volna. Amikor főnökeihez fordult volna segítségért, azok röviden csak annyit válaszoltak, oldja meg maga a problémáit. Augusztusban ismét valamiféle támogatást kért, egy másik hajóra helyezték át, ami ritkábban futott ki, a keresete is kevesebb lett. Ezek után a matróz kilépett, és munkaügyi pert indított. A cég ügyvédje szerint egészen máshogy zajlott le a történet, Ena összeverekedett egy kollégájával, ezért kellett másik hajóra mennie.

Az ügyvéd viszont azt mondja, ha a munkája során sérült meg a korábbi matróz, akkor kifizetik neki azt, ami a törvény szerint jogos járandósága. A férfi egyelőre nem tudta finanszírozni a műtétet, ami helyre tudná állítani a kezének épségét, tehát a korábban amerikaifoci irányítóként az egyetemi és az aréna bajnokságig jutó Ena csak korlátozottan tudja sérült kezét használni. Noha szenvedélye a sport, egyelőre minden ilyen tevékenység lehetetlen a számára.

[ hawaiinewsnow.com ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Shellharbour - The Gutter

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely tengeri füves élőhelycsikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés