»» ««

Korallőrök Ománban

Környezetvédelem

Újabb országban álltak szolgálatba a korallzátonyokon járőröző búvárok.

Tíz búvár kapta azt a feladatot Ománban, hogy rendszeresen merülve ellenőrizzék a Musandam környéki korallzátonyok állapotát, és a begyűjtött információkkal hozzájáruljanak a hatékonyabb védelemhez. Noha az ország most még nem számít igazán ismertnek a búvárok körében, itt is felismerték, hogy szükség van a felszín alatti értékek megóvására.

A csapat a jelentéseit tengerbiológusokhoz juttatja el. A szakemberek azután összegzik az eredményeket, majd a környezetvédelmi minisztériumnak teszik javaslatokat. A búvárcsapatot vezető Badar al Shehi már merül egy ideje a tengerbiológusokkal, és ezek után szólt búvár ismerőseinek, hogy csatlakozzanak hozzá a munkában. Elmagyarázta nekik, hogy részt kell venniük a védelemben, most megmutathatják, hogy elkötelezettek a természet és a tenger megóvásának ügye mellett.

A csapat egyik tagja arról mesélt, korábban a merülés csak a szórakozásról szót, de Badar meggyőzte őt, hogy szükség van rá ebben a munkában. Igazság szerint az átlagbúvárok el sem tudták képzelni, miben tudnának segíteni, de a víz alatt végzett közös megfigyelések után megértették, mi a feladat. A korallzátonyok nem csak turisztikai szempontból képviselnek értéket, a halászat szempontjából sem mindegy, mennyire egészségesek. Vannak búvárok, akik jó pénzért viszik merülni a vendégeket, de meg kell velük értetni, milyen károkat okozhat, ha nem vigyáznak.


[ muscatdaily.com ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

El Mina Wreck

Egypt, Red Sea

9/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 31m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés