»» ««

Halszabadítók

Környezetvédelem

Thaiföld egyik népszerű merülőhelyén hatalmas hálót találtak a víz alatt a búvárok.

A Shark Point nemcsak egyszerűen kedvelt merülőhely, védettnek is számít. Ehhez képest a búvárok megdöbbenve látták, hogy egy háló teríti be a zátony egy részét. Mint azt egyikük elmondta, épp egy leopárdcápát figyeltek percek óta, majd ahogy befordultak az egyik sarkon, észrevették a hálót.

A helyi oktatók és merülésvezetők együtt merültek alá, hogy megoldják a problémát. A csapat egyik fele elkezdte kiszabadítani a hálóba gabalyodott halakat, míg a többiek magát a hálót vágták le. Szerencsére a hálóban levő halak többsége még élt, pedig tartottak attól, hogy például élettelen cápa is lesz belegabalyodva. A 20*25 méteres hálót a felszínre húzva még kiszedték belőle a tengeri uborkákat, és a többi kisebb élőlényt.


Az esetről egy környezetvédelmi szervezet jelentést tett a környezetvédelmi minisztérium regionális hivatalának. Annak vezetője, Tanet Munnoy elmondta, a hétvégén új mesterséges zátonyok kialakításán dolgoztak, utána kerülhetett sor a Shark Point felkeresésére. Sajnos nem ez az első eset, hogy védett zátonyon találnak hálót, például júliusban is felkerült egy videó, amit egy búvár készített hasonló esetről. A hatóságok szerint viszont nem könnyű a dolguk, mert hiába járőröznek rendszeresen, nehéz elcsípni az illegálisan dolgozó halászokat.

[ phuketgazette.net ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Shelly Beach

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés