»» ««

Ha felduzzad a tenger

Egyéb

Több millió ember ivóvízellátását befolyásolja a sós dagály Sanghajban.

From Flickr by adpowersHárom hete tart az úgynevezett "sós dagály" Sanghajban, ami a kelet-kínai metropoliszban több mint kétmillió lakos ivóvízellátását nehezíti - adta hírül a város tájékoztatási irodája hétfőn.

A "sós dagályt" a tenger tartósan magas vízszintje okozza: a tenger beáramlott a jelenleg alacsony vízállású Jangce torkolatába és sóssá tette a folyó édesvizét. Sanghajban a dagály a városi vízügyi iroda szerint huszonkét napja tart, ami a leghosszabb ilyen időszak a kelet-kínai metropolisz történetében.

A város ivóvízellátását több forrásból fedezi, ezek közül az egyik legjelentősebb a Kelet-Kínai-tengerbe torkolló Jangce-folyó. A maratoni dagály három városi kerület és összesen kétmillió ember ivóvíz-ellátását veszélyezteti.

Az érintett víztározókban felgyülemlett víz sótartalma a normális érték sokszorosa. Azokat a hatóságok már lezárták, a készleteket átmenetileg más tározókból pótolják. A helyzet kezelésére a hét végén friss vizet engedtek a Jangce-folyóba, annak hatása ugyanakkor csak minimális, a természetes folyamatokétól jelentősen elmarad. A vízhelyzet továbbra is a hatóságok figyelmének középpontjában áll, a sós dagály ugyanis várhatóan március elejéig fennmarad majd - jelentette a tájékoztatási iroda.

[ MTI ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Umm Gamar

Egypt, Red Sea

6/13 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 36m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal teknős delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés