»» ««

Emberrablás a búvárbázison

Egyéb

Malajziában már nem először fordult elő, hogy turistákat támadnak meg nyaralóhelyeken.

Semporna volt a legutóbbi eset helyszíne: hét fegyveres tört be egy resortba, ahonnan magukkal hurcoltak egy 29 éves kínai turistát és egy 40 éves fülöp-szigeteki alkalmazottat. A két nőt magukkal hurcolták a Fülöp-szigetekre, ugyanis ott, az ország déli részén több olyan elhagyatott sziget található, ahol el tudnak rejtőzni a bűnözők.

A szemtanúk elmondása szerint a fülöp-szigeteki nőt szobájából rángatták ki, míg a kínai vendég épp a teraszon telefonált, amikor a fegyveresek megtámadták. Egy szintén a bázison dolgozó szerelő elmondása szerint úgy menekült el, hogy szobája ablakából kiugrott. Tavaly novemberben már történt hasonló emberrablás, amikor szintén Sempornán egy tajvani turistát megöltek, elrabolt feleségét több, mint egy hónap után engedték szabadon, váltságdíj fejében. ő arról számolt be, hogy a Fülöp-szigeteken az emberrablók megerősített bázisán tartották fogva.

A malajziai hatóságok elindították a nyomozást. Kiderült, hogy a búvárbázisokon és hotelekben nagyon gyakran illegálisan dolgoznak a külföldiek, elsősorban fülöp-szigetiek, akik esetleg hamis személyazonossággal a bűnözők beépített emberei. A rendőrök szerint a mostani esetben elrabolt alkalmazott is papírok nélkül dolgozott a bázison, rokonait már kihallgatták, ők szintén feketén dolgoztak a térségben. A hatóságok szerint a bázisok felelőssége, hogy jobban odafigyeljenek rá, milyen hátterű embereket alkalmaznak, és azokat legálisan foglalkoztassák.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tobia Kebir

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés