»» ««

Kína újabb nagy dobása

Egyéb

Több világrekordot is megdönt a világ legnagyobb akváriuma Kínában.

Elképesztő méreteiről vált híressé Kína legújabb óceánparkja, amely a hivatalos visszaigazolások szerint több világrekordot is megdöntött.

A Chimelong Óceánbirodalom nevet viselő témapark a dél-kínai Kuangtung tartomány Csuhaj városában nyitott meg április elején.

A 143 hektáros területet felölelő együttes a Guinness-rekordok sorában immár hivatalosan a világ legnagyobbja: akváriumai összesen 49 millió liter vizet tartalmaznak. Köztük található a világ legnagyobbja, egy 22,7 millió literes, amelyben hatalmas cetcápák róják a köröket. A Chimelong Óceánbirodalom tudhatja magáénak a világ legnagyobb akváriumi üvegét is 39,6 méteres hosszával és 8,3 méteres magasságával. Szintén itt található a világ legnagyobb, 12 méter átmérőjű vízalatti kupolája.

A témapark hét fő térre tagolható, amely a vízi világ változatosságát mutatja be az Amazonastól a Déli-sarki tengerig. Az Óceánbirodalom területén cirkusz, vízi hullámvasutak, szórakoztató- és vendéglátóipari egységek és egy ötdimenziós mozi is helyet kapott. A létesítmény közvetlen összeköttetésben áll a Chimelong Hengqin Hotellel, amely a világ legnagyobb ökológiai témájú szállodája.

A három év alatt, több mint 800 millió dolláros beruházással felépített témapark tervezője az amerikai PGAV Destinations, amely többek között a Hongkongi Nagy Akváriumot vagy a világhírű terrakotta-hadseregnek is helyet adó hsziani múzeumot is referenciái között tudhatja.

[ MTI ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Neufeldersee

Austria (Österreich)

11/18 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) könnyű körülmények
max: 22m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés