»» ««

Bedrótozott cápa

Egyéb

Rajongótábora van egy amerikai partoknál úszkáló nagy fehércápának.

Kutatók és civilek hada követi figyelemmel egy, az Egyesült Államok keleti partvonala mentén úszó nagy fehércápa minden mozdulatát.

A Katharine-nek elnevezett, 4,3 méteres példány a floridai Key Largo közelében bukkant fel helyi idő szerint hétfő éjszaka. Az állat hátúszójára tavaly augusztusban erősítettek nyomkövető készüléket, amely akkor jelez a kutatóknak, amikor a ragadozó feljön a vízfelszínre.

A műszert az Ocearch nevű nonprofit szervezet munkatársai helyezték fel az egytonnás cápára a massachusettsi Cape Codnál. Katharine mozgását a nagyközönség is nyomon követheti a szervezet honlapján, amelyen több másik cápa aktuális helyzetéről is tájékozódhatnak az érdeklődők. Az Ocearch célja, hogy új információkat gyűjtsön a cápák vándorlási szokásairól, életmódjáról.

Katharine az elmúlt hónapban Georgia állam partjainál tűnt fel, majd délnek vette az irányt Florida felé, mígnem szombaton már mindössze pár kilométerre járt Miami Beach-től. A honlapot félóránként frissítik, ám a jelek szerint a nőstény nem túl gyakran jön fel a vízfelszínre.

A cápának már majdnem négyezer követője van a Twitter mikroblogportálon. Az Ocearch által kezelt profil célja, hogy válaszoljon a cápák életével kapcsolatos kérdésekre és egyszersmind leszámoljon a tengeri ragadozókat övező mítoszokkal.

A kutatók reményei szerint Katharine mozgásának nyomon követésével rengeteg hasznos információt szereznek a cápákról - olvasható az ausztrál The Daily Telegraph című lap internetes kiadásában.

[ MTI ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dirty Rock

Costa Rica, Pacific

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés fal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa mantarája nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés