»» ««

Irány a Vörös-tenger

Vörös-tenger

A turizmus jelentős fellendülésére számít az ETI Egyiptomban.

Az egyiptomi turizmus jelentős fellendülésére számít a magyar piacra idén belépő, német-osztrák hátterű Express Travel International (ETI), mivel a fő üdülő körzetekben, így Hurghadában is nyugodt a helyzet, és a kormány is segítséget nyújt a turizmus fellendítéséhez.

Ayman Hassan, az ETI szolgáltatási menedzsere az MTI-nek Hurghadában azt mondta, jelenleg Kairóban és egész Egyiptomban viszonylag nyugodt a helyzet, várnak a választásokra, amely után tovább csökkenhetnek a feszültségek. Hangsúlyozta, hogy a nagy üdülő övezetekben, így Hurghadában is a forradalom időszakában sem lehetett semmit érezni, mert messze vannak a fővárostól.

Abban, hogy a helyzet javuljon, a kormány is segít, elsősorban adókedvezményt biztosítanak a turizmussal foglalkozó cégeknek - mondta Ayman Hassan hozzátéve: jelenleg 4 ezer turistával áll kapcsolatban az ETI hetente, ez a szám ötéves időtávon két-háromszorosára emelkedhet. Megjegyezte, hogy a zavargások előtt heti 5 ezer, a zavargások idejében pedig 2500 utasuk volt, így a helyzet azóta is sokat javult.

Nabila El Banhawy, az Egyiptomi Turisztikai Hivatal munkatársa az MTI megkeresésére közölte, a legtöbben 2010-ben látogattak el az afrikai országba, akkor 70 ezer magyar érkezett Egyiptomba, a következő években 10-20 százalékos csökkenést tapasztaltak. Tájékoztatása szerint az, ami Egyiptomban történt, bárhol a világban előfordulhat, minden nemzetnek időre van szüksége ahhoz, hogy stabilitást teremtsen az országban, jelenleg ez a folyamat megy végbe. Egyiptomnak nagyon gazdag történelme van, ez biztosíthatja a turisták folyamatosan növekvő számát - tette hozzá.

Az ETI-vel kapcsolatban álló Red Sea Hotels láncnak több ötcsillagos szállodája van Hurghadában, és a hozzá tartozó Makadi Bay-ben is, ugyanakkor a turizmus visszaesésével több szálloda építését is felfüggesztették. Ezek az épületek most félkészen állnak a tengerparton, számításaik szerint 2-3 éves csúszással adhatják át ezeket az épületeket 2015 után.

[ MTI ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. Bunny 2014 máj 23. 13:55  
Egyetértek, eljutottunk a "bármit csak ne a TVL-t" állapotba azt hiszem.
 2. Garfield33 2014 máj 23. 10:07  
Az az érdekes inkább, hogy ők milyen géppel akarják szállítani az utasokat.
Nagyon jót tenne az árversenynek (meg a szolgáltatás színvonalának, nem beszélve az unfair piaci magatartásról), ha lenne egy jó kis konkurenciája annak a rühes TVL-nek.
 1. Bunny 2014 máj 23. 08:42  
Örülök neki, hogy ilyen optimisták a srácok odaát, reméljük a legjobbakat.

Merülőhelyek

Madivaru / Manta Point

Maldives

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés